in ,

Внимание: Лакомията е заразна

Лятото е все по-близо, брато. Дойдат ли топлите месеци, сам осъзнаваш, че ще трябва да разголиш не само душата си. Ще се ходи на море, плаж и партита край басейни. Абе, схвана ни мисълта. Сега е моментът да изкорениш някои вредни навици, които може да включват дори и… приятели.

Точно тази теза обедини учени в Щатите. Според тях, твоят социален кръг може да бъде причина за наднорменото ти тегло. Експертите предупреждават, че затлъстяването може да се разпространи сред обществото като „социална епидемия“.

В изследването попадат стотици военни семейства в САЩ, които не избират мястото си на пребиваване. Резултатите показват, че ако хората се преместят в област, където има високо ниво на затлъстяване сред населението, това увеличава риска от покачване на мазнините  на новодомците.

Специалистите от Университета на Южна Калифорния казват, че хората приемат модела на поведение на другите подсъзнателно и започват да го следват. Проучването, включващо военни семейства, които живеят в 38 бази в цялата страна и обхваща 1314 родители и 1111 деца, показа, че тяхното затлъстяване се развива въз основа на преместването. Нивото на затлъстяване варира от 21% до 38%. Колкото по-дълго семейства живееят в района сред хора, страдащи от затлъстяване, толкова по-осезаемо се усеща проблемите им с наднормено тегло. Това позволи на учените да заключат, че затлъстяването е истинска епидемия и се предава. Внимавай, брато! Виж с какви хора си обргаден. Да, повечето са идиоти, но и не само…

Кефи ли те?

ВИДЕО: Австралийски депутат получи яйце в главата и отвърна с шамари

Not Safe For Work
Click to view this post

Джули обича да се съблича на обществени места (СНИМКИ)