in

Папагал едва не фалира собственика си заради покупки в интернет

Вицовете за папагали са едни от любимите ни, брато, но с интерес научихме, че част от тях може и да са истина. В един британски приют за животни папагалът Роко чакаше своя нов стопанин, но такъв така и не се появяваше.

Въпросната птица се отличава с кофти характер, който се утежнява от факта, че бившият му собственик го е научил да е кълне и псува – тичнична черта на този вид домашни любимци. А служител от приюта, изпитвал съжаление, реши да му даде втори шанс в живота и го взе вкъщи. Голяма грешка!

Марион, новият стопанин на Роко, с радост установи, че животинчето има своя нов приятел – „умната“ колона Amazon Echo. Устройствата от тази серия имат интернет връзка и са оборудвани с гласов асистент на име Алекс. Роко се научил да го включва, а също да избира музика и да говори сладко с гласовия асистент в отсъствието на домакинята.

Но идилията не продължи дълго, тъй като папагалът неочаквано откри платформата за онлайн търговия на Amazon. Услугата позволява да поръчаш с доставка всичко от чанта с ядки до лимузина. Сега, като се прибираше у дома, домакинята се втурва да провери сметката си, за да се увери, че папагалът не я съсипва. Тя разбира, че системата за сигурност няма да даде на птицата приключване на заявката, но все пак е изтръпнала.

Роко добавял предимно различни сладкиши и плодове в “кошницата” за поръчки. Но добрата му стопанка успяла да осуети коварния план на птицата. Тя задейсвала опцията за родителски контрол на устройството, който прекъсва процеса на поръчка преди плащане. Но това обстоятелство не пречи на Роко да се наслаждава на пазаруването, а кошницата на Amazon всекидневно трябва да се почивства от заредените за купуване продукти.

Ако си мислиш, че това е реклама на въпросната джаджа, трябва да ти признаем, че си в грешка – на папагала е. Той принадлежи към породата Джако. Тези птици са сред най-интелигентните. Някои от тях могат да запомнят около 1500 думи и да решат прости логически задачи.

Кефи ли те?

Мотивация: Хората са невероятни (ВИДЕО)

По стадионите в Германия въвеждат тоалетни за третия пол