Фермерът, който спечели 875 км маратон, просто не знаеше, че по време на състезанието може да се спи

Фермерът, който спечели 875 км маратон, просто не знаеше, че по време на състезанието може да се спи

АВСТРАЛИЙСКИ ФЕРМЕР СПЕЧЕЛВА СУПЕРМАРАТОН, САМО ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО МОЖЕ ДА СЕ СПИ…

Намерихме тая история във Фейсбук и искаме да я споделим с теб, брато.

Дистанцията на австралийския супермаратон от Сидни до Мелбърн е дълга 875 км, а продължителността му е над 5 дни от старта до финиша. В състезанието обикновено участват лекоатлети от световна класа, които специално тренират за това събитие. Болшинството атлети са на възраст до 30 години и се спонсорират от големи спортни марки, които предоставят на състезателите екипировката.

✔️ Последвай нашия канал в YouTube: http://bit.ly/BratoTV

През 1983 година много от присъствалите остават в недоумение, когато в деня на състезанието на старта се появява 61-годишният Клиф Янг. От началото всички си мислят, че той е дошъл да види началото на маратона, тъй като бил облечен по-различно от другите спортисти: в работен гащеризон и галоши, обути върху обувките му. Но когато Клиф отива към масата, за да получи номер на участник в маратона, всички разбират, че той възнамерява да се състезава както всички останали.

Когато Клиф получава номер 64 и застава на линията с другите атлети, то снимачната бригада, заснемаща репортаж от мястото на старта, решава да му вземе кратко интервю. Те насочили обектива на камерата към Клиф и го попитали:

— Привет! Кой сте Вие и какво правите тук?
— Аз съм Клиф Янг. Ние развъждаме овце на голямо пасбище близо до Мелбърн.
— Наистина ли ще участвате в това състезание?
— Да.
— Имате ли спонсор?
— Не.
— В такъв случай няма да можете да стигнете до край.
— Защо, ще мога! Аз съм израснал във ферма, където не можехме да си позволим коне или коли до последния момент: само преди 4 години аз си купих кола. Когато приближаваше буря, аз излизах да прибера овцете. Ние имахме 2000 овце, които се пасяха на 2000 акра земя. Понякога се е случвало да съм ловял овцете си по2-3 дни, това не беше просто, но аз винаги успявах. Мисля, че мога да участвам в това състезание, та то е само с 2 дена по-дълго и е само 5 дни, а аз търсех моите овце по 3 дни.

Когато маратонът започнал, Клиф останал далеч зад професионалистите. Някои от зрителите му съчувствали, други му се присмивали, тъй като той дори не могъл да стартира правилно. Хората по телевизията го наблюдавали, много от тях му съпреживявали и се молили той да не умре по пътя.

Всеки професионалист знаел, че за да завърши дистанцията,
ще му трябват 5 дни, в които всеки ден 18 часа да се тича и 6 часа за сън.
Обаче Клиф Янг не знаел това. Той изобщо не знаел, че може да се спи.

На следващата сутрин след старта хората разбрали, че Клиф не е спал, а е продължил да тича цяла нощ. Но дори без да спира, за да поспи, Клиф все още бил далече след всичките лекоатлети. С всяка нощ той се е приближавал към лидерите на маратона и в последната нощ Клиф задминал всички атлети от световна класа.

Сутринта на последния ден той вече е бил много преди всички. Клиф не само минал маратона, бидейки на 61-годишна възраст без да умре по време на състезанието, но и го спечелил, биейки рекорда на маратона с 9 часа. Така той става национален герой.

Клиф Янг преодолява дистанцията
от 875 километра за 5 дни, 15 часа и 4 минути.

Когато получава първата награда от 10 000 австралийски долара, той казва, че не е знаел за съществуването на паричната награда. Без да му мисли решава да даде парите на първите пет лекоатлета, които са стигнали финиша след него, т.е. по 2000 австралийски долара за всеки. Клиф не оставя нито цент за себе си и цяла Австралия просто се влюбва в него.

Много от тренираните спортисти знаят цели методики как трябва да се тича и колко време трябва да се почива по врем на дистанцията. Още повече, че те били сигурни, че на 61 години е просто невъзможно да се мине супермаратонът. Но Клиф Янг това не го е знаел. Той дори не е знаел, че атлетите могат да спят по време на състезанието. Неговият ум е бил свободен от ограничаващите убеждения. Той просто е искал да победи: представял е пред себе си изплъзващата му се овца и се е опитвал да я хване.

Не ограничавайте възможностите си – те са извън пределите които сте си поставили. Да не се възползваш от правата и привилегиите си, понякога е предимство, брато.