in

Яко!Яко! Смех!Смех! WTFWTF ДГДДГД Шит!Шит! ПлачаПлача

Рапърът FYRE за Brato.bg: Мбапе е слушал песента ми, но не се мисля за Джей Зи

Рапът е жив, брато. Щом още има песни, в които не се пее за “стирки” и “дупари”, значи може и да го бъде. А Огнян Павлов, познат още като FYRE, се опитва, а и успява, да създаде качествена музика със собствен стил. Той, заедно с  Александър Александров (Vitezz), направиха така, че французите да слушат български рап. Песента им, посветена на Килиан Мбапе, вдига на крака цял Париж, а сме сигурни, че и нападателят на “петлите” си я припява преди мач. Пред Brato.bg младият изпълнител коментира хита с френско звучене, годините от детството, прекарани на улицита и сбъднатата мечта да прави това, което обича… 

– Наскоро се ровихме в Spotify за твоята песен, посветена на Килиан Мбапе, но освен нея ни излязоха редица други за него. От теб ли тръгна тази мода за възпяване на най-добрия млад футболист в света?
– Знам за още една-две песни, които открих, след като пуснахме нашата. Една от песните е преди нашата, има френски песни също, но при нас мотивацията си дойде изцяло естествено, докато гледахме световното. Имахме тази идея още от Шампионска лига. След финала и победата на Франция на Мондиала беше перфектният момент.

– Разпознават ли те вече по улицата? Направи доста клипове, а и песните са чук, нема начин феновете да не са се увеличили. Сблъска ли се вече със славата?
– Разпознават ме, кефят се и малки и големи, правим си снимки, но това е част от играта. Не гледам на това като нещо особено, не се чувствам по-различен от другите. Като цяло не се кефя на хората, които получават внимание и изведнъж влизат във филма, че са Джей Зи. За мен трябва да си вярваш, но и да сядаш по-често на земята.

– За разлика от много други родни рапъри, ти наистина си израснал на улицата, поправи ни ако грешим. Труден ли беше животът ти в детството?
– Ами аз съм от тези деца, които наистина израснаха на улицата и прибирането вкъщи се свързваше с притеснението да не те пуснат навън отново, защото имаш някакви задачи. Не искам аз да си оценявам живота, не и на този етап, но досега лесни години съм нямал, не мисля и че ще имам.

– Кога реши да станеш рапър и защо избра Fyre за псевдоним?
– В началото беше на шега, бях още в даскало, пишех си текстове по тетрадките и си представях колко ще е яко да имам собствена песен. Впоследствие се реших да действам и си дойде от само себе си. FYRE дойде от истинското ми име – Огнян, оттам огън.

– Коя беше песента или изпълнителя, вдъхновила те да поемеш по този път?
– За конкретна песен едва ли бих избрал една, но артистите, които ме зарибиха по тази музика от малък са Еминем, Тупак и 50 Сент.

– А кои изпълнители те вдъхновяват сега?
– Страшно много са, не бих могъл да избера конкретни…

– Да се върнем на темата за Мбапе. Дали нападателят е слушал твоята песен?
– Със сигурност, но още няма реакция от негова страна.

– А за български футболист не би ли направил парче? Едно време Гошо от Почивка се опита, но сме сигурни, че може и по-добре…
– Не мисля че има някой, който да заслужава в момента…

– Следиш ли родния футбол и на кой отбор си фен?
– Болна за мен тема, преди го следих, но вече не.

– Кой се справя по-добре през последните години – българският рап или българският футбол?
– Определено рапът…

– А какъв е българският рап днес?
– Определено е цветен, мисля че има по нещо за всеки.

– С кой изпълнител искаш да направиш песен?
– Труден въпрос, бих искал да работя с много артисти от Европа и САЩ, от България – песен с Ъпсурт би било сбъдната мечта.

Кефи ли те?

18 Points
Upvote Downvote

Жена иска чанта, направена от собствената й кожа

Динко закопчал Беър Грилс със свински опашки и още от Туитър