in

“И кралете, и царете измряха”, и още цитати от Шабан Шаулич

Тъжна новина ни свари неподготвени в този иначе слънчев ден, брато. Животът за пореден път си показа рогата. Нагледно ни демонстрира как не трябва да си правим планове за новата седмица, за утре, за след час.

Легендата на сръбската музика Шабан Шаулич си отиде ненадейно от този свят след сривепа катастрофа в Германия. За голямо наше съжаление новината не се оказа фалшива, а така ни се искаше. Не е и тъпа шега, а така ни се искаше.

Самият Шабан, бе наричан от своите фенове крал, но той тактично отказваше да приеме тази титла. Стигаше му само музиката, която правеше, да радва хората. И успяваше!

“Имах един приятел в Смилян, Родопите. Често му гостувах, но на 43 години сърцето му го предаде и си отиде. Беше ми като брат.”

“Дружелюбен човек съм. Обичам да хапвам и пийвам в добра компания. Ако има музика, може и да попея.”

“Знам, че и царете, и кралете измряха преди няколко години. Никога не съм се възгордявал заради тази титла. Колегите ми искаха да ме нарекат така, но не ми е толкова приятно. По-хубаво ми е когато кажат, че съм един от най-добрите в работата си.”

“Когато мисля за теб, чашата ми е пълна.
Натъжаваше ме и трезвен нашата тъжна приказка.”
Из песента “Shadravani”

“Не бива да се предаваме. Това е моето мото. Ако се подадеш на апатията – свършен си.”

“Времето минава много бързо!”

“Веднъж се разведох, но без да разбера. Жена ми дойде в една кафана, бях малко пиян. На сутринта даже не помних. Разбрах, когато видях подписания от мен документ. След 15 дни отново се венчахме. Оттогава не пия по 3 дни.”

“Песните ми са като деца, всяка от тях ми е любима. Всяка ме е бутала напред, излязла е от душата и от сърцето ми.”

“Това, че съм изплят толкова много песни, ме кара да не се отпускам. Не мога да си позволя слаби клипове или неприлично поведение.”

“Най-спокоен се чувствам, докато ловя риба. Там се вдъхновявам за нови песни.”

Абонирай се за BRATO TV

Кефи ли те?

ВИДЕО: Да прескочиш Шакил О’Нийл и да забиеш

ВИДЕО: Мачът на звездите в НБА завърши 178:164