in , ,

Мъж с мозък на жена направи 5 катастрофи за две седмици

Мъж, който претърпя новаторска мозъчна информация – беше му трансплантиран мозък на жена, успя да направи 5 катастрофи за по-малко от две седмици, брато. Бати тъшака! 53-годишният Фил Робъртсън от Скрантън, Пенсилвания, беше спасен, след като имаше рак на мозъка. Лекарите успяха да му присадят такъв от 37-годишна жена, която е загинала в автобомилна катастрофа.

След няколкоседмичен престой в болницата, той бил изписан и се върнал на работа. Робърсън, който по професия е шофьор на камион и никога в живота си не е претърпявал транспортна злополука, се оказа, че е забравил как се шофира.

“Странното е, че мога да говоря, да ходя, да върша всичко нормално, но по някаква причина се оказа, че да шофирам, е просто невъзможно! Управлявам камиони с полуремаркета и никога не съм имал проблеми, но сега дори паралелното паркиране ми е сложно”, споделя Фил.

Оказа се, че тази трансплантация доста го е променила.

“Сега ми се иска да се оплаквам през цялото време, а дори се изненадах, като се видях в огледалото – постоянно се виждам дебел. Тази операция ме превърна в жена”, допълва 53-годишният шофьор по професия.

Д-р Форд, който извърши операцията, призна, че през следващите няколко месеца пациентът му би трябвало да възвърне изгубените си способности, както и старата си самоличност. Но има малък риск, при който някои промени да са трайни. 5% е шансът Фил Робъртсън да не успее да възвърне предишните си знания, закодирани в предишния му мозък.

Източник: FanFace.bg

Кефи ли те?

Зад кадър с филмите, номинирани за “Оскар” (ВИДЕО)

Само на българин може да му свърши…