Лекари спасиха пациент от смърт, вляха му 5 литра бира

Лекари спасиха пациент от смърт, вляха му 5 литра бира

Кой каза, че бирата е вредна, брато? Ние никога не сме го твърдяли. Единственият й лош и коварен номер е, когато бива пита след солидно количество друг алкохол. Тогава става „бетон“, както му викат сърбете. Но при всички останали случаи си е елексир. Дори има животоспасяваща сила. И това е факт!

Виетнамски лекари спасиха пациент от алкохолно отравяне, като вляха в стомаха му пет литра бира. Пациентът, 48-годишен мъж, постъпил в интензивното отделение на болницата в провинция Куангчи в много тежко състояние. Купонът бил на макс. Нивото на метанол в кръвта му било 1119 пъти по-високо от нормалното. За да го спасят, лекарите веднага влели в стомаха му три кенчета бира (1 л). Така забавили обработването на метанола от черния дроб. Това им дало достатъчно време, за да пречистят кръвта на пациента с диализа.

Лекарите вливали на пациента на всеки час по едно кенче бира. Той дошъл в съзнание след 15-ото. Бирата съдържа етанол – антидот на метанола, което не ни говори много, но щом работи, няма какво да спорим. Стомахът и червата продължават да изпускат алкохол в кръвта, дори и човек да е спрял да пие или да е в безсъзнание. Затова за известно време нивото на алкохол в кръвта продължава да се покачва.