in ,

Ето кои държави в Европа харчат най-много пари за пиене

Всичко, свързано с пиене и алкохол, ни е безкрайно интересно и ни интересува и вълнува, знаеш, брато. Попаднахме на интересна статистика – колко пари се дават от хората по държави за пиене.

ВИЖ ОЩЕ: КНИГАТА, КОЯТО ВЪРВИ ПЕРФЕКТНО С АЛКОХОЛ

Оказва, се че жителите на Балтийските държави дават най-голям процент от доходите на домакинствата си за алкохол в сравнение с другите държави от Европейския съюз, съобщава БГНЕС. Натискат на пиенье яко.

Според най-новото проучване на Евростат, домакинствата в рамките на ЕС са похарчили повече от 130 милиарда евро за спиртни напитки през 2018-та година. Най-голям дял има Естония, където 5.2% от доходите са отишли за алкохол, следвана от Латвия с 4.9% и Литва с 4%. След трите Балтийски държави се подреждат гражданите на Полша, които са дали 3.5% от доходите си за алкохол, чехите – 3.3% и унгарците – 3%. Нема да те лъжем, че ни учудва 15-тото място от 28 страни на България в класацията с 1.7% от доходите ни, дадени за пукница. Ама като се сетим, че сами си правим ракия и вино, нещата може и да са горе-долу така.

Най-трезви според данните са испанците, гърците и италианците, като процентът за тях е 0.8 – 0.9%. Европа има най-високо ниво на консумация на алкохол в света и в резултат най-висока смъртност, свързана с употребата му, според Световната здравна организация. Тва е супер нелепо твърдение според администраторите на Брато.бг, алкохолът дезинфекцира душата.

Кефи ли те?

Бивш треньор на Англия и “Сити” объркан за бездомник

Not Safe For Work
Click to view this post

СНИМКИ: Първото ни изкушение за 2019-та година