in ,

Котоошу отслабва! Ходи пеша, не яде хляб и сладко (СНИМКА)

Най-известният българин в Япония – Котоошу, който вече се налага като ояката Наруто и развива собствена школа по сумо “Наруто бея” в Токио, е свалил 1/3 от теглото си. 202-сантиметровият исполин, който по време на спортната си кариера бе над 150 кг, сега изглежда неузнаваем, особено в строг делови костюм.

“Не знам колко точно е свалил, но няма никаква диета. Намалил си е яденето, защото вече не му е нужна въпреки че излиза в демонстративни турнири. Движи се много, на ден изминава по 5 км пеша. Тренира, за да поддържа форма, и се чувства много добре”, обяснява майка му Цеца Махлянова.

Калоян не консумира хляб, сладко и мазни храни. Режима е запазил още от школата по сумо. Не му остава време да върти баници и мусака – любимите му храни от мамината кухня, които си бъркаше успешно и в Токио, когато му се прияде.

Заради таланта му в кухнята мама Цеца казва, че ако не бил станал спортист, щял да е успешен готвач.

Докато бе в професионалното сумо до 2014 г. обаче, първият европеец, достигнал степен одзеки, поглъщаше по 15 кг месо за вечеря.

ВИЖ ОЩЕ: ДНЕВНИКЪТ НА ГОЛЯМАТА ПЕРУКА

“В токийските ресторанти си поръчвам две плата с пикантни езици, две – с ребърца, две – с говеждо филе, две – с мариновани чревца, едно със суров дроб, супа от опашки, огромна купа ориз”, разказваше Калоян при редките си завръщания у нас.

Баща му Стефан пък, който е добре запознат с порядките в школата “Садогатаке”, допълва, че там непрекъснато къкрел казан с чанко набе – супа с няколко вида месо.

“Това нещо постоянно ври, плюс ориз в огромни количества и други меса. Два пъти се хранеха обилно – на обяд и за вечеря, но сутрин преди тренировка – никога”, разяснява таткото.

Исполинът от Джулюница от дете е хапвал повече. Още от яслите дояждал храната на батко си Нелко, с когото били заедно. Разликата им е година и половина, но изглеждали като близнаци.

През ваканциите в Джулюница Калоян хранел с пържени картофи комшийските деца. Майсторял даже торти – по две. Едната изяждали, а другата била изненада за мама, когато се върне от работа.

На 9 години бъдещият одзеки започва да тренира свободна борба. Печели републиканска титла и европейско сребро в категория до 100 кг.

Със сумо се захваща през 2002-а като студент в НСА. Скоро е забелязан от японски мениджъри, които го канят в Страната на изгряващото слънце.

Стефан си спомня, че и докато жънел успехи в борбата, Калоян не е спазвал диети. “Трудно му стана, когато ФИЛА ограничи тежката категория до 120 кг. Тогава му се налагаше да погладува някой ден, но млад организъм, хапчета за отслабване никога не вземал.

Не му се налага и сега на 35 г. Просто е по-внимателен каква храна консумира”, обяснява Махлянов-старши.

За перфектната форма на настоящия ояката Наруто важно значение има и натовареното ежедневие, казват родителите. Калоян строи нова сграда за школата си по сумо в Токио.

Купил 4-етажна постройка, която е съборил тухла по тухла заради строги норми за запрашеността в японския мегаполис. На нейно място вдига школата си, която предстои да открие през юни догодина. Сега тренировките са в помещения под наем.

“Има млади момчета, тренира ги интензивно, през ноември бяха на турнир във Фукуока. През януари ще има отново турнир”, обяснява Цеца.

За празниците тя вече е изпратила колети с дрешки и традиционни лакомства за внуците в Япония и в Канада, където е по-големият брат на Калоян.

“Подраних с подаръците, но добре, че го направих. Колетът до Япония пристигна за една седмица, но до Канада пътува 33 дни. Не знам къде е ходил, но вече го бях отписала. Кашонът подгизнал, но все пак дошъл”, обяснява мама Цеца рисковете да сложи домашни лакомства от градината в Джулюница.

Тази година семейството няма да е заедно за светлите празници. Родителите обаче се готвят да пътуват до Япония за откриването на новата сграда на “Наруто бея”.

Източник: в. “24 часа”

Кефи ли те?

Има ли Дядо Коледа? Тази история от 1897 г. ще стопли сърцето ти, брато

Not Safe For Work
Click to view this post

Цецки, омърсили тихата и свята коледна нощ (СНИМКИ)