in ,

Топ 10 на най-продаваните бири в света

През последните 12 месеца, брато, светът пръсна общо 661 милиарда долара за бира. Това поне съобщи световноизвестният сайт “Vinepair”, позовавайки се на свои източници. Бързи сметки с калкулатора и валутния пазар показва, че това е над 1 билион лева, което си е много пиенье.

Препоръчваме ти още: Подарена бира спаси човек от самоубийство 

Тук някъде е хубаво да съобщим, че в топ 10 на най-продаваните бири в света няма нито една наша. Даже и “Алмус”. А предвид нарастващата консумация на пиво в Китай през последните години, сега можеш да забележиш някои азиатски марки сред най-търсените. Цели четири от десет са китайски, докато американските, някои от които си пил, са едва три. Ако все пак ти попадне бира от Азия, сподели дали е сладко-кисела, или не.

Ето и кои са най-продаваните бири в света:

10. CORS LIGHT

Американската бира се консумира най-много в Щатите, Канада и Великобритания. Можеш обаче да намериш 4% пиво и в Китай, където напоследък са му отпуснали края.

9. CORONA

Класика, баце. Това е най-внасяната бира в Щатите. Пие се с лайм, а ние и с ракия.

8. YANJING

Тази бира обяви през 2018 година 9% ръст на продажбите. Само за тази година приходите на компанията възлизат на около 850 млн. долара.

7. HARBIN

Още една азиатска бира. Те гордо твърдят, че са най-старата пивоварна в Китай. Може!

6. HEINEKEN

Може би си очаквал да ги видиш в топ 3, брато, но това не е така. Сега дори има скок в местата, след като през 2016-та беше на седма позиция.

5. SKOL

За поредна година тази бира намира място в топ 5. Произвежда се основно в Бразилия и е собственост на компанията AB InBev.

4. BUD LIGHT

Биа №1 в Щатите. Знаеш я от филмите, а и e “пoбpaтимa” нa Вudweіѕеr. Taзи биpa oбaчe cъдъpжa пo-мaлĸo зaxap и e пo-мaлĸo ĸaлopичнa oт дpyгaтa мapĸa.

3. TSINGTO

Този звезден продавач от Китай продаде около 49 милиона хектолитра бира през 2017 година. Знаем само, че е 640 мл. и се сервира във високи чаши с лед. Това е и най-продаваният китайски бранд в САЩ. У нас не сме го срещали…

2. BUDWEISER

Една от любимите ни. Пием я най-редовно, защото освен у нас, се продава в почти цял свят. Произвежда се още от 19-ти век, но това не ни интересува особено.

1. Snow

За поредна година тази неизвестна за нас бира е №1 в света. Компанията се утвърди на пазара и продължава да се радва на ръст в продажбите. Само за справка, през 2005 година пивото бе на 11-то място по продажби.

Кефи ли те?

ВИДЕО: Новият Мерцедес Бенц GLE 2020 може да танцува

Дебютант наби 2 гола за Хърватия срещу Испания, драма до последните секунди (ВИДЕО)