in , ,

Сгъваемият смартфон ще струва майка си и баща си

Първият сгъваем телефон в света вече не е само една концепция, брато. Това е истински Android телефон, който можете да си купиш точно сега, и при това, не е направен от най-продаваните производители като Samsung или Huawei.

Китайската компания Royole (Rouyu Technology) започна да приема предварителни поръчки за произвеждания от нея сгъваем телефон. Смарфонът се казва FlexPai. От сайта на Royole в САЩ научаваме, че FlexPai е с напълно гъвкав дисплей, второ поколение на Royole. Ако напълно се разгъне, FlexPai се превръща в 7,8 инчов таблет, и е толкова голям, колкото и iPad мини. Екранът има разделителна способност 1920 x 1440 и съотношение 4:3. При сгъване устройството се превръща в смартфон с двоен екран, който има три екрана.

Устройството може да се сгъва лесно, но не изглежда да приляга добре в джоба. Смарфонът FlexPai разполага и с камера с двоен обектив, включително и 20-мегапикселов телеобектив и 16-мегапикселов широкоъгълен обектив. В предишният доклад се казва, че телефонът ще бъде със следващото поколение на процесора Snapdragon 8150, въпреки че този детайл не се споменава на уеб сайта. И това ще бъде един от първите произведени телефони в света с новия водещ процесор на Qualcomm.

Според компанията телефонът трябва да бъде снабден и с технология за бързо зареждане. Телефонът ще има USB-C порт, но няма да има джак за слушалки. Другите спесификации включват 6GB или 8GB RAM памет и 128GB, 256GB или 512GB памет за складиране на информацията. В САЩ моделите на телефоните с 128GB и 256GB ще са на цени 1318 и 1469 долара. Сгъваемият телефон на Samsung, Galaxy F, вероятно ще струва около 2000 долара, и според слуховете ще стартира следващата година.

Въпреки че ще струва майка си и баща си, очакваме порция селфита от различни тоалетни – по света и у нас.

Кефи ли те?

Ето кой ще излъчва Висшата лига в следващите 3 години, брато

10 трудни въпроса, които Apple задават на интервю за работа