in ,

Мъж преплува 1780 мили за 157 дни

Ентусиаст от Грентъм се превърна в първия човек, преплувал 1780 мили около Великобритания, брато. 33-годишният Рос Еджли бе придружен от около 300 плувци при последната миля от плуването, което приключи в Маргейт. Младият мъж напусна Кент на 1 юни и от тогава не е стъпвал на твърда земя, като плуваше по 12 часа на ден.

Еджли е поддържал форма като е изял над 500 банана. Той трябваше да се пребори с високи вълни и студени течения, бури и медузи. Приключението взе своя тежък дан от ентусиаста – той получи болки в рамото, протриване на кожата от неопреновия костюм и езикът му се разрани от постоянното излагане на солената вода. Стъпвайки на твърда земя Еджли заяви, че въпреки изпитанието, той все още не се е уморил от плуването и с нетърпение очаква следващото предизвикателство.

По време на маратонското плуване младият мъж е бил следван от корнуолския моряк Матю Найт с катамарана „Хекате”. На моменти, подпомаган от приливните вълни Еджли е успявал поддържа скорост от около 8,7 възела. По време на 157-дневното си приключение младият мъж е поставил рекорд за най-дълго плуване в морето.

Той вече записа името си в Книгата на рекордите на Гинес през април 2016 година, след като за 19 часа успя да изкачи въже с височината на връх Еверест.

Кефи ли те?

Мега тъпи шофьори, брато (СНИМКИ)

Нашенка задигна 300 литра джибри, 3 прасета и зимнина от гаджето си