in ,

“Титаник II” тръгва по същия маршрут на потъналия си предшественик

Копие на потъналия през 1912 година кораб “Титаник” ще бъде построено и пуснато на вода през 2022 година, брато. Нещо повече – “Титаник II” ще тръгне по същия маршрут на потъналия си предшественик.

Проектът “Титаник II” е на компанията Blue Star Line на австралиеца Клайв Палмър. Строежът на кораба е започнал през 2012 година, но поради липса на финансиране проектът е бил в застой около 3 години. Ще бъде възстановен оригиналният интериор на “Титаник”, а навигационните системи ще бъдат модерни, тъй като така се повишава нивото на сигурност.

Ще го има дори и величественото стълбище, което сме виждали в едноименния филм от 1997 г. с Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет. Пътуващите на “Титаник II” ще бъдат разделени на първа, втора и трета класа, както на борда на потъналия кораб.

Корабът, чието построяване ще струва около половин милиард долара, ще може да поеме 2 400 пътници и 900 човека екипаж, почти същият брой като на предшественика му. Първоначално “Титаник 2” ще пътува две седмици от Дубай до Саутхемптън, Англия. След това ще поеме по маршрута на оригиналния “Титаник” от Англия до Ню Йорк. В дългосрочен план е предвидено корабът да изпълнява круизи по цял свят.

Първият “Титаник” тръгна на първия си и единствен рейс точно от Саутхемптън към Ню Йорк на 10 април 1912 година. В нощта на 14 срещу 15 април в Северния Атлантик корабът се сблъсква с айсберг и потъва за 2 часа и 40 минути. Загиват около 1 500 човека.

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Съпругата на Ел Чапо провокира в Инстаграм

Футболни фенове на Милуол и Уест Хям се млатиха на боксова вечер (ВИДЕО)