in , ,

Смех!Смех! Яко!Яко! WTFWTF Шит!Шит! ДГДДГД ПлачаПлача

20 кг на 100 км: UAZ работи на дърва за огрев

Хората в днешно време избират да карат коли, които дават минимален разход, брато. Напълно нормално, всичко е пари. На свой ред пък автомобилните компании започнаха да произвеждат возила на ток, газ и т.н.

Има обаче и такива, които се предвижват с дърва за огрев. Няма шега. Примерът идва от беларуския град Брест. Сергей винаги е бил любител на историята, по-специално на военните и знае отлично, че такива генератори на газ са били на върха на технологиите преди години.

“Въглищен газ се използва от времето на пещерите. Добре известно е, че в един момент осветлението в целия Санкт Петербург е било осигурено от инсталации, генериращи газ. Съвременната история на това устройство започва през 1919 г., когато германско-френският инженер Георг Имберт, който се завръща от Първата световна война, създал генератор за въглищен газ. Две години минават, а изобретателят представлява автомобил, чийто двигател работи по същия принцип, само с леко подобрение.”

Въобще не е необходимо дървените трупи да бъдат сухи, влажно дърво също гори (до 60 процента влажност). Зад задния ред седалки на пътниците в колата на Сергей има две торбички с талига. По негови думи джипът му гори 20 кг дърва за огрев на сто км. 

Кефи ли те?

10 Points
Upvote Downvote
Not Safe For Work
Click to view this post

Джейми отказва да се облече, въпреки лошото време (СНИМКИ)

Откриха най-дългия мост в света (СНИМКИ)