in

Съветите на The Fitness Chef: Ластици в тренировката – кога, защо и как?

Емануел Июджи – The Fitness Chef е въплъщението на здравословния живот, брато. От момче със слабо телосложение, той се превръща в бодибилдър и треньор, печели републикански и регионални титли в състезания по бодибилдинг и фитнес. Давал ни е редица ценни съвети, а сега е тук, за да даде стимул на мечти ти да изглеждаш по-добре! Днес с Емо говорим за тренировката с ластици…

Здравей брато,

Интересна ти е тренировката с ластици и искаш да разбереш дали можеш да я използваш в твоята програма? Е, ето сега ще разясня малко по-добре за какво може да се използват ластиците и всъщност каква е главната им цел.

Тренировката с ластици може да се използва по много начини. Може да бъде с цел възстановяване след травма или обездвижване на някой мускул, а може и за заздравяване на определена част от тялото. Също така се използват с цел увеличаване на натоварването в определена зона или посредством други упражнения.

Тренировката с ластици може да бъде както изключително лесна, така и много трудна, тъй като тя може да се включа като допълнително упражнение, но и като допълнително натоварване в силовите или аеробни упражнения.

Хубавото при ластиците е, че те имат постепенно увеличаване на натоварването и могат да се използват, за да предизвикат максимално разкъсване на места, на които анаеробната тренировка не може. Аз лично използвам ластиците най-често като довършване и изцеждане на мускула или като предварително изтощение. А също и за увеличаване на натоварването при аеробни упражнения. При някои клиенти използвам ластиците и като помощ за изпълнение на някои базови упражнения като набиране, кофички, клек и др. За всеки обаче те могат да се използват различно и трябва да бъдат съобразени с другите тренировки. Препоръчвам за най-удачно да използваш ластиците при бягане, спринтове, подскоци като аеробни упражнения или като допълнително натоварване след силовите упражнения за изцеждане на мускула.

За финал ще споделя само, че тези, които искат да използват ластиците като допълнителни упражнения за съответната мускулна група, е добре да го правят в края на въпросната тренировка. А ако тя обхваща две мускулни групи, то в края на първата група завършвате с ластици, и след това отново в края на тренировката, продължавате с тях, когато искате да доизцедите мускула на втората група.

Това е, брато! Експериментирай и ще разбереш, че всъщност тренировката с ластици може изключително да увеличи резултатите ти в залата!

Кефи ли те?

Моторист натисна спирачката на съперник по време на състезание (ВИДЕО)

Еякулация по 21 пъти месечно предпазва от рак на простатата