in , ,

“Барселона” показа, че е повече от клуб

„Повече от клуб“. Това е девизът на „Барселона“, брато. И за пореден път от „Камп Ноу“ доказаха, че това не е само рекламен слоган, а самата истина. Случи се на детски турнир в Осака, Япония. В него участваха тимове с деца до 13-годишна възраст. На финала „Барселона“ триумфира с 3:1 над английския „Арсенал“. Надпреварата обаче ще бъде запомнена с феърплея, демонстриран от каталунците на 1/4-финалите срещу местния „Персимон“. Испанският отбор спечели срещата с дузпи, а сърцата на всички грабна с човещина.

След като японският тим загуби при изпълненията от бялата точка, талантите рухнаха на терена и всички деца избухнаха в сълзи. Радостта в лагера на „Барселона“ трая само няколко секунди. Испанските футболисти се втурнаха към своите връстници, за да ги утешат. Те започнаха да прегръщат азиатските си съперници и да ги вдигат от тревата. Вдъхваха им кураж за отличното представяне, тъй като играха като с равни.

„Децата на „Барселона“ показаха ценностите, върху които е изграден този клуб – пише испанският вестник „Ел Мундо“. – Уважение и скромност са качества, които всеки на „Камп Ноу“ трябва да показва.“

Снимка: Instagram

Кефи ли те?

Азиатка показва откачен танц с… език (ВИДЕО)

Селско заритване от центъра води до извънземен гол на женски футбол (ВИДЕО)