in

5 играчи от Серия А, които да следиш внимателно този сезон

Стартът на Серия А е даден, брато. Тази година ще бъде различно, много различно. Елитът на Италия отново напомня за себе си, след спада през последните години. Скандалът „Калчополи“ изглежда забравен, а грандовете отново изглеждат солидни така, както бе през изминалия век. Но в случая ще обърнем внимание на 5 различни футболисти, от тези, за които се говори всеки ден в медиите.

Родриго Бентанкур („Ювентус“)

Въпреки че е едва на 21 години, уругвайският полузащитник вече е желан от най-големите отбори в света. Това лято в опит да го привлекат се впуснаха „Барселона“, „Манчестър Сити“ и „Арсенал“. Но Бентанкур остана в Торино. През изминалата кампания той изигра 27 мача за „бианконерите“ във всички турнири и загатна за качествата, с които разполага – техничен, креативен и внасящ необходимата фантазия в центъра на терена. Сега, година, след като бе привлечен от „Бока Хуниорс“, от него се очаква да бележи и да прави асистенции.

Сусо („Милан“)

С добрите си изяви през изминалия сезон, Сусо си спечели първа повиквателна в националния отбор на Испания. Фланговият футболист вече се превърна в основен играч на „Милан“, а през новата кампания се очаква „росонерите“ да бъдат по-солидни след идването на новите собственици. През последните години самият играч демонстрира, че се чувства отлично в Италия, след като преди това не успя да се наложи в „Ливърпул“. Очаква се и през новата кампания 24-годишният испанец да бъде от най-опасните състезатели на „Милан“.

Джъстин Клуиверт („Рома“)

Въпреки че е едва на 19 години, ръководството на „Рома“ не се поколеба да плати 18 млн. евро на „Аякс“ за тинейджъра. Синът на легендата Патрик Клуиверт вкара 12 гола в Ередивизи, а освен това бе и част от тима, достигнал до финал в Лига Европа преди година. Джъстин е мотивиран да продължи да се развива със същите бързи темпове, за да избяга от сянката на баща си, която в началото на кариерата му бе надвиснала над него. За „Рома“ пък това може да е поредният голям трансферен удар, след като вече доказаха, че под ръководството на спортния директор Мончи могат да правят дълновидни сделки, които за в бъдеще да им носят солидни постъпления.

Матия Калдара („Милан“)

През лятото „Милан“ и „Ювентус“ направиха впечатляваща тройна сделка, включваща Леонардо Бонучи и Гонсало Игуаин. Някак между капките като че ли мина преминаването на Матия Калдара на „Сан Сиро“ като част от сделката. Младият бранител обаче се очаква да бъде титуляр през новата кампания и да заеме своето място в центъра на отбраната на „росонерите“. Освен това италианецът е на 24 години, а вече направи име в Серия А с екипа на „Аталанта“. Калдара, който вече направи дебют за Италия, бе желан през лятото и от „Челси“ на Маурицио Сари, но в крайна сметка пое към Милано.

Томас Стракоша („Лацио“)

 

Единственият вратар от изброените до момента. 23-годишният албанец бе следен и от „Ливърпул“ преди „червените“ да закупят Алисон. В крайна сметка Стракоша остана в Рим, където вече изигра серия силни мачове. Въпреки крехката възраст за играч на такъв пост, албанецът има близо 60 двубоя за „орлите“. Вече доказа, че освен добър рефлекс, стражът има и отличен поглед върху играта и може отлично да създава бързи контраатаки за своя тим.

Кефи ли те?

Подарена бира спаси човек от самоубийство

Not Safe For Work
Click to view this post

Тя продаде най-милото си за четвърт милион евро