in ,

Собственикът на бира “Корона” ще прави напитка с марихуана

Собственикът на бира “Корона” – “Констелейшън брандс” купува 9,9-процентов дял от канадската “Кенъпи гроут корпорейшън”, която произвежда медицинска марихуана. Целта е да се разработи напитки с марихуана, които да могат да се продават в Канада, веднага щом там бъде разрешена употребата на лекия наркотик за развлекателни цели. Очаква се това да стане до края на тази година. Не знаем ние какво чакаме…

Планира се бъдещите продукти да се предлагат и в други страни, където субстанцията вече е легална. Напитките с марихуана са малък, но нарастващ сегмент от легалния северноамерикански пазар на канабис, чиято стойност достига около 8 млрд. долара в момента и се очаква да нарасне до близо 23 млрд. долара към 2021 година, според данни на компанията за проучвания на сектора “АркВю груп” (ArcView Group).

Констелейшън брандс ще плати за дела 190 млн. долара с опция да придобие още 9,9 на сто в бъдеще. Предвижда се сделката да бъде приключена още в началото на ноември.

Марихуаната за медицински цели е легална в 29 от американските щати, а за развлечение – в 8 щата плюс федерален окръг Колумбия. На федерално равнище обаче опиатът остава незаконен, поставен в една и съща категория с хероина, LSD и екстази.

Кефи ли те?

Птицевъд на вратата на “Челси”

Not Safe For Work
Click to view this post

Мацка скъса с гаджето си, той й открадна тоалетната чиния