in , ,

5 нестандартни места, на които да четеш книги

Лято е, брато, а ние лежим на плажа и обръщаме страница след страница от поредната книга, която сме захванали. Успоредно с това се наливаме с бира, но не това е тамата. Замислихме се за по-нестандартни места, на които бихме чели. Решихме да пропуснем баналните. И сам си се уверил, че на морето под чадъра си е класика, а също и в градския транспорт на път за работа. Но можеш и още. Но къде?

В бар

Стиска ли ти в скучен ден да вземеш едно четиво и да отидеш в любимия си бар. А може и някой напълно непознат, за да не те сметнат за луд. Кажи на бармана да ти направи едно ягодово дайкири. Когато те изгледа странно му признай с усмивка, че се шегуваш и искаш една бира и коктейл Блъди мери. След това се отделечи на някоя маса в края на заведението и спокойно се наслади на книгата си. Сигурни сме, че все някоя мацка ще те загледа, а после ще бъде по-лесно да я заговориш.

Докато плащаш сметките

Колко време си загубил в чакане на поредната опашка, брато? Без значение дали си в магазина или си плащаш телефона, винаги отиват по 10 минути, изпълнени с безсмилие. През това време си ровиш в телефона, носа и джоба в търсене на разумен начин да мине по-бързо времето. НО, ако носиш книга със себе си, това време ще бъде веднага ще бъде запълнено по много разучен начин. Особено, когато имаш да вършиш работа в някое наше държавно учреждение. Тогава може една книга да ти е малко.

На село

 

Инвестирай пари в люлеещ се стол, който в последствие да закараш на вилата си на село. Там ще му намериш перфектното място с гледка, която да те кара да забравиш за всички неволи. Сипи си нещо подходящо за целта и сезона,  настани се удобно, след което се потопи в историята, изписана между двете дебели/лъскави корици.

В тоалетната

Ще ни сметнеш за простаци, но в действителност това е нещото, което осмисля 30-те минути, прекарани в “двете нули”. Най-лесно е да вземем телефона и да скроуваме във фейсбук и инстаграм. Далеч по-високо интелектуално е да се затвориш в нужника с книга на известен автор. Това само по себе си трябва да е комплимент за писателя, тъй като за нас, мъжете, времето, прекарано там, е един малък оргазъм за душата.

Кафе-книжарница

Все повече популярност набират тези уникални местенца, на които можеш да си поръчаш едно кафе и да се просегнеш към лавиците, на които има десетки или стотици книги. Нищо не ти пречи да разлистиш няколко страници, за да провериш дали стилът на писане на автора ти допада. Местата са тихи, има съвсем друго усещане, а хората около теб на драго сърце биха ти препоръчали своя любима книга.

Поръчай “Наръчникът на едно брато” с безплатна доставка 

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Алисия е най-сексапилната атлетка, но за нас Ивет си е №1 (СНИМКИ)

Алф се завръща на малкия екран