in , ,

27 часа за смяна на маслото (ВИДЕО)

Ако не искаш да хвърляш много пари за поддръжка на автомобил, не си купувай Bugatti Veyron, брато. В това се е убедил от първа ръка Хюстън Кроста, собственик на автокъща за даване под наем на луксозни возила в Лас Вегас. На него му се видяла твърде висока цената от 21 хиляди долара, която му поискали в оторизирания от Bugatti сервиз за предстоящото регулярно годишно обслужване на Veyron – смяна на масло, маслен и въздушен филтър. Затова решил да си направи смяната сам, като пренебрегнал предупреждението от сервиза, че целият процес отнема поне 27… часа.

ХАРЕСАЙ НОВАТА НИ СТРАНИЦА ВЪВ ФЕЙСБУК, БРАТО

При масовите коли смяната на маслото е една от най-простите сервизни процедури. Колата се вдига на крик, отвива се пробката отдолу на картера, маслото изтича, развива се масления филтър, завива се нов, затваря се пробката и се налива ново масло. При Veyron обаче нещата стоят по-сложно, тъй като е много труден достъпът до гигантския 8000-кубиков двигател W16, разположен централно зад двете седалки. При това в интернет няма указания или видео как да се извърши процесът.

За да се смени маслото на Veyron, се налага да се разглоби почти цялата задна част на автомобила – колела, калници, спойлер и т.н. След това трябва да се развият 16 пробки (случайно съвпадение с броя на цилиндрите – 16), като трябва да се внимава да не се отвие пробка за охладителната или смазочната течност за скоростната кутия. Необходимото количество моторно масло за чудовищния двигател е повече от 15 литра. И след това всичко трябва да се сглоби педантично така, че колата да си остане Bugatti, а не самоделка.

Собственикът на Veyron установил също така, че един комплект нови гуми му излиза 30 000 долара. Отделно на всяка четвърта смяна на гуми трябва да се сменят и джантите за 120 долара, защото гумите се лепят за тях и след четвъртата смяна не се дава гаранция за безопасност. Ще си караме стария таралястник и ни боли дедовия, брато.

Кефи ли те?

Баджо и Канаваро се завръщат в игра във FIFA 19

Пенсионери избяхаха от старчески дом, за да посетят хеви метъл фест