Добре дошъл в руското село Париж

Добре дошъл в руското село Париж

Лято е, брато! Твоята Цецка иска ваканция – може на море, но може и в чужбина. Няма претенции, стига да не е пак на село. Трябва ти план, но нямаш. Познато. Ние обаче ще ти дадем една добра идея – заведи я в Париж. Е, не точно в столицата на Франция, но пък и там има Айфелова кула. Става въпрос за скромно руско селце. Там няма нито трафик, нито изкуствено завишени цени, а ти бягаш точно от това. Хората са дружелюбни и с радост ще те почерпят с водка и кисели краставички.

Намира се в областта Челибянск в близост до Нижни Новгород. Самото селце е кръстено в чест на победата на руската армия край Париж. За да се създаде туристически интерес в селото е построена комуникационна кула, която е малко копие на Айфеловата кула с мащаб 1:5.

В близост пък се намират други села с любопитни имена, посветени на големи победи на армията – Лайпциг, Берлин и др. А в интерес на истината руският Париж наистина е посещаван от туристи. Част от тях не пропускат да посетят и едно от малкото заведия, което носи името… Париж. Забележителностите са малко, но качествени…