in

В Китай пускат презервативи “Зидан”, тоалетна “Роналдо” и тенджери “Суарес”

Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates his side's opening goal during the group B match between Portugal and Spain at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)

В Китай по традиция са си пробивни, брато. Винаги намират начин да направят “куче марка” на известна стока, която подозрително много да прилича на оригиналната. Този път не е точно така, но в Азия отново са се светнали как да правят пари. И най-вероятно успяват.

Покрай еуфорията около Мондиал 2018, на китайския пазар са се навъдили много интересни стоки, посветени именно на големия футболен форум. Така например местното население може да си закупи тоалетна “Кристиано Роналдо”, плодови сокчета “Лео Меси”, тенджери “Суарес” и пижами “Погба”. На любимеца на цяла Англия Хари Кейн пък са кръстени някои дрешки за бебета.

И това далеч не е всичко. Много скоро може да има презервативи с китайското име на Зинедин Зидан (齐达内) и изкуствени гърди с китайското име на Дейвид Бекъм (贝克汉姆). За целта вече са подадени документи до националния орган за търговска марка и предстои да бъдат одобрени.

Но най-много стоки носят името на аржентинската мегазвезда на “Барса”. Има 166 заявления, съдържащи китайското име на Меси “Mei Xi” (梅西) в системата за регистрация на търговски марки, а продуктите варират от сладкиши и плодов сок до лампи.

Кефи ли те?

Братоци финтират бик по невероятен начин (ВИДЕО)

Валери Божинов става голмайстор на Световното, смята всеки 4-ти