Канадец построи къща в гората без помощ и електричество (ВИДЕО)

Канадец построи къща в гората без помощ и електричество (ВИДЕО)

Шон Джеймс е голям любител на природата и всичко, което е свързано с лова, риболова, рафтинги, ските и пътуванията с минимум средства. Но той изпитва и особена страст към изграждането на къщи на открито без помощта на авери и дори електричество. Да, не се заблуждавай, инструментите на канадеца не са електрически, а най-старите възможни.

Освен това Шон пише за официалния сайт на туризма в Онтарио и поддържа блог в myselfreliance.com. Така братото дава съвети и придава своя опит. Наскоро завърши изграждането на малка дървена къща (6 на 3 метра) в гората, която му отне половин година. Джеймс започна през юни 2017 г. и завърши през ноември същата година. В блога и в социалните мрежи той публикува целия видеоклип. Надяваме се да ти е полезен.

„Целта ми беше да построя примитивно жилище в дивата природа, където бих могъл да живея без технология. В края на април прерязах първото дърво – канадска ела, близо до провинциалния парк Алгонкуин, Онтарио. От юни до август събрах строителен материал и сложих рамката, като я фиксирах с вдлъбнатини върху дървения лъч в ъглите на бъдещата къща. През август, изчистих земята, поставих чакъл и започнах да я изграждам. През септември стените бяха готови, а през октомври започнах да работя върху покрива. През декември поставих трупи с мъх и глина и направих мебели от материали, които намерих в гората.“

Сега Шон има идеалното убежище, където може да прекарва свободното време или да бяга от жената. Не признава…