in ,

Канадец построи къща в гората без помощ и електричество (ВИДЕО)

Шон Джеймс е голям любител на природата и всичко, което е свързано с лова, риболова, рафтинги, ските и пътуванията с минимум средства. Но той изпитва и особена страст към изграждането на къщи на открито без помощта на авери и дори електричество. Да, не се заблуждавай, инструментите на канадеца не са електрически, а най-старите възможни.

Освен това Шон пише за официалния сайт на туризма в Онтарио и поддържа блог в myselfreliance.com. Така братото дава съвети и придава своя опит. Наскоро завърши изграждането на малка дървена къща (6 на 3 метра) в гората, която му отне половин година. Джеймс започна през юни 2017 г. и завърши през ноември същата година. В блога и в социалните мрежи той публикува целия видеоклип. Надяваме се да ти е полезен.

“Целта ми беше да построя примитивно жилище в дивата природа, където бих могъл да живея без технология. В края на април прерязах първото дърво – канадска ела, близо до провинциалния парк Алгонкуин, Онтарио. От юни до август събрах строителен материал и сложих рамката, като я фиксирах с вдлъбнатини върху дървения лъч в ъглите на бъдещата къща. През август, изчистих земята, поставих чакъл и започнах да я изграждам. През септември стените бяха готови, а през октомври започнах да работя върху покрива. През декември поставих трупи с мъх и глина и направих мебели от материали, които намерих в гората.”

Сега Шон има идеалното убежище, където може да прекарва свободното време или да бяга от жената. Не признава…

Кефи ли те?

Рекорден награден фонд на световното първенство по FIFA

Not Safe For Work
Click to view this post

Чок-чок с нея само с писмено съгласие