in ,

Метро минава през жилищна сграда в Китай

Представяш ли си какво е да живееш на място в близост до трамвай, брато? Или дори БДЖ? Не го пожелаваме и на бившите си. А в Чонгкинг, един от най-големите градове в Китай, една от линиите на метрото минава директно през жилищна сграда. Жителите на сградата могат да се качат на предвижното средство от гара Лизиба, която заема два етажа на къщата – седмият и осмият.

Монорелсовата линия е построена така, че да минава през дупка в жилищна 19-етажна сграда. Най-близките стени на апартаментите са в контакт с тунела. Въпреки че местните хора живеят буквално на спирката, шумът се потиска от специално оборудване. Според запознати звукът смущава жителите не повече от една миялна машина, но според други източници. Други обаче твърдят, че това не е нормално и често имат главоболие.

А въпросното творение е резултат от компромис: благодарение на него не се налагало да се разруши цялата сграда за линията. Представител на Министерството на градския транспорт, заяви: “Нашият град е много гъсто застроен и намирането на място за нови пътища става все по-трудна задача.”

В града има 49 млн. души на площ от 80 000 кв. метра. Това принуждава местните архитекти да проявяват фантазия, когато се налага градът да се модернизира.

Кефи ли те?

Продава се 6-годишен бургер от McDonald’s

Фенове на Англия щурмуваха магазин на IKEA след 2:0 над Швеция (ВИДЕО)