in , ,

Най-после разкриха кой уби Тупак Шакур

Близо 22 години след убийството на легендарния американски рапър Тупак Амару Шакур, известен и като 2Pac, очевидец на покушението му разкри кой е физическият му извършител, брато. Това стана по време на снимките на документалната поредица на “Нетфликс” – “Unsolved” (“Неразкрити престъпления”), пише сайтът “Площад Славейков”.

Става въпрос за бившия гангстер Дуейн Кит Дейвис, познат и като Кифи Ди. В интервю за документалния филм “Death Row Chronicles”, излязъл няколко месеца преди сериала на “Нетфликс”, той разказва, че е бил в колата, от която е стреляно по Тупак, заедно с Терънс Браун, Диандре Смит и племеника на Дейвис – Орландо Андерсън. Тогава той обаче отказа да посочи кой точно е стрелял.

Харесай новата ни страница във Фейсбук

Пред екипа на “Unsolved” Дейвис най-накрая разкрива, че извършителят е племенникът му Андерсън, носещ прякора Бейби Лейн. Той загива в престрелка две години след смъртта на Тупак.

Убийството на легендарния рапър от Харлем, Ню Йорк, е предшествано от конфликт с Андерсън в кулоарите на казино MGM Grand, където са били на боксов мач на Майк Тайсън. Тупак Шакур е прострелян с четири куршума на 7 септември 1996 г., но умира от раните си 6 дни по-късно.

Според разказа на Кифи Ди племенникът му застрелял рапъра в момент, когато той се е подал от люка на колата си, за да поздрави игровые автоматы онлайн фенки на улицата. Продуцентите на “Unsolved” са призовали полицията да предяви обвинения на Дейвис, който си признава, че е укривал престъпник.

 Всъщност извършителят Орландо Андерсън е бил един от заподозрените за убийството, но така и не са му били повдигнати обвинения. Малко преди смъртта си (б.р. – убит при престрелка през 1998-ма) той дава интервю, в което се определя като фен на Тупак и отрича всякаква връзка със смъртта му.

През 2002 г. журналистическо разследване под името “Кой уби Тупак Шакур” е публикувано в “Лос Анджелис Таймс” и в него като най-вероятен убиец е посочен именно Андерсън. През 2011 г. бивш детектив, разследващ убийството на друг легендарен рапър – The Notorious B.I.G., написа книга, в която твърди, че рапърът Шон Комбс, известен още като Пъф Деди и Пи Диди, е поръчал на Дейвис да убие Тупак срещу 1 милион долара.

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Загадъчната Катрина, с която лятото е още по-горещо…

Бразилец се изгаври на три пъти с противников вратар, не е Неймар (ВИДЕО)