in

Проект “ЕДИНеНИЕ”: Народът е семейство, което излиза като пръсти от една и съща длан

Не всеки ден попадаме на песни със силен текст и ясно послание, брато. Рядкост е, но пък, когато това се случи, сме щастливи, защото ни се връща надеждата, че все още има мислещи хора. Такъв е проект “ЕДИНеНИЕ” – песента на Fullclip и с участието на Стаси и Жоро.

Гарантираме ти, че ще настръхнеш още след първите 5 секунди на клипа, но това не е всичко. Текстът също е важен, а също и посланието. Такова има. Затова и решихме да поговорим с Fullclip, защото усетихме, че има какво да каже…

– Какво е посланието на песента?
-Ние българите се делим по всякакви линии – на граждани и селяни, на какви ли не фили и фоби, на левскари и цесекари, на чалгари и рапъри, списъкът е безкраен. Ако има рекорд по делене, ние ще сме безапелационни лидери. Казват, че краят на Трета Българска Държава е близо, а нас самите като народ няма да ни има до 20 – 30 години. Това може и да е така според цифрите, но аз не искам да го вярвам. Това и ме накара да създам проекта “ЕДИНеНИЕ”. За да припомня на българите кои са и какво е коствало на предците ни да запазят ЗА НАС земята, по която днес стъпваме. Забравили сме, че всички сме част от едно цяло и така е било много векове наред във времена на успехи и падения, болки и радости, на безбройни изпитания. Все същите хора, чийто корен пазим и днес. В “ЕДИНеНИЕ” са вплетени миналото, настоящето и бъдещето. Не е случайно и участието в проекта на дъщеря ми (3 г.) , жена ми и брат й. Семейството е в основата на посланието. Народът е едно голямо семейство, което излиза като пръсти от една и съща длан и е най-силно когато е свито в юмрук.

– Единение ли е думата, която липсва на българския народ за по-добър живот?
– Определено да. Тя е в основата на всичко, макар че някои хора си мислят, че това са само клишета. Ако обаче поразсъждават защо други народи са успешни ще стигнат пак до обединението на усилията в различни насоки за постигане на каквото и да е. Надмогването на собственото его и завистта. Тази формула е много стара и не спира да си е валидна. Като погледнеш в очите на човека срещу тебе, да не виждаш конкурент или враг, а точно обратното – някой, с който може да свършите нещо градивно ЗАЕДНО. Да създадете нещо ново, или просто да направите нещо, което ще помогне на вас и на другите да се чувствате по-добре. Ей толкова прости и в същото време верни, истински и смислени могат да бъдат нещата, само да го поискаме. Българите вече имат държава да спасяват, тъй че е време да загърбят предразсъдъците и да действат заедно, защото щастието има смисъл само ако е споделено, както се пее в песента.

– Кога за последно се почувства горд, че си българин? (Ние докато гледахме клипа към песента)
Последният път беше наскоро, когато гимнастичките ни взеха злато. Но честно казано изпитвам гордост и при всеки малък или голям жест на състрадание и съпричастност, който виждам да правят хората. Тогава надеждата се връща. С личния си пример можем да помогнем България да се възроди отново, а какъв по-голям повод за гордост от това.

Кефи ли те?

5 яки момента, които може да си пропуснал от мача Колумбия – Полша

Съветите на The Fitness Chef: Прасци като за мондиал