in , ,

Те трябваше да гледат мондиала по телевизията, но ще пътуват за Русия

Преди дни селекционерите на всички страни участници на мондиала дадоха крайните списъци с играчи, на които ще разчитат на финалите в Русия, брато. Сред редицата звезди, имаше и няколко имена, попадащи в графа „изненада“. Те спокойно могат да се нарекат щастливци, защото до последно бяха считани за сигурни отсъстващи от турнира на планетата.

Пауло Гереро (Перу)

Това е една щастлива история от световното, продпределена още преди то дори да започне. За Пауло Гереро Русия бе тера инкогнита. Нападателят изглеждаше, че няма никакъв шанс да пътува за Москва, предвид 14-месечното му наказание за допинг. Причината бе позитивният тест за кокаин, който е приел инцидентно с чай. Последната надежда за Гереро бе швейцарски съд под юрисдикцията на Спортния арбитраж. Изненадващо за мнозина окончателната присъда бе отлагане на наказанието с няколко месеца, за да може той да изпълни мечтата си да играе на още едно последно голямо първенство.

Насер Шадли (Белгия)

Ето нещо, което мнозина може и да не знаят на първо четене. Шадли все още е играч на „Уест Бромич“. Може и да си забравил това, защото той игра само в 5 мача във Висшата лига, завръщайки се в самия край на първенството след дълго лекуване на травма. Насер вече е напълно възстановен, но въпреки това присъствието му в пълната с талантливи играчи селекция на „червените дяволи“ е голяма изненада.

Фабиан Делф (Англия)

Тук е трудно изобщо да говорим за форма като фактор за повиквателната на Делф. Той се представи отлично през кампанията с „Манчестър Сити“, но обстоятелствата около неговата поява в състава на „трите лъва“ са мистериозни. Делф бе използван от Пеп Гуардиола като десен бек – позиция, която няма да има в отбора на Англия на мондиала. Селекционерът Гарет Саутгейт залага на 3-5-2, а самият играч никога не се е чувствал комфортно на позицията халф-бек.

Джейми Макларън (Австралия)

Играчът тъкмо довършваше закуската си в хотела в Дубай, когато прие обаждане от лагера на Австралия. Няколко седмици по-рано той бе изваден от сметките и се готвеше за мондиал пред телевизора. Но контузия в коляното на Томи Юрич даде тон на щастливата за Джейми промяна в плана.

Есам Ел Хадади (Египет)

Тук изненадата идва не от факта, че Хадади е повикан за световното, а че изобщо още играе футбол. И Георги Петков може да завиди на формата на стража, който идва в Русия като най-възрастният футболист. 45-годишният фараон може да счупи и рекорда по този показател, ако се появи в игра. Към днешна дата най-възрастният играч, взел участие в мач от световни финали, е друг вратар, Фарид Мондраон от Колумбия. А крилото на Египет Абдел Манеим бе сгоден за дъщерята на Ел Хадади – Шадва, преди да стане ясно, че в същото време е бил обвързан с друга жена.

Трент Алекзандър-Арнолд (Англия)

Само на 19 години, Алекзандър-Арнолд няма да бъде най-младият англичанин, играл на мондиал, но няма да е и далеч от постижението на Майкъл Оуен. С този си ход, Саутгейт даде да се разбере, че настоява в състава му да има и талант от новата генерация за сметка на някои опитни бойци.

Рикардо Перейра (Португалия)

Може би най-качественият десен бек в тима на Фернандо Сантош. Но новото попълнение на „Лестър“ е малко вероятно да запише и минута в Русия. Причината е, че въпреки безспорните си качества, Перейра е сочен за трети или дори четвърти избор на неговия пост. Изненадващо е, че изобщо ще се качи на самолета на европейския шампион при наличието на толкова голяма конкуренция. В спор за титулярното място са Жоао Консело от „Интер“ и Нелсон Семедо от „Барселона“.

Сергей Игнашевич (Русия)

Дългата международна кариера изглеждаше безвъзвратно отминала за навършилия 39-години бранител. Но Руслан Камболов от „Рубин“ (Казан) се кознути, за да отвори място в състава на „сборая“. Така Играшевич в крайна сметка ще има възможност да придаде още малко блясък на своята славна кариера.

Фарид Диас (Колумбия)

Хвана може би последният самолет за Русия, след като неговият колега Франк Фабра се контузи. Това наложи спешна смяна в състава на колумбийците, а селекционерът Хосе Пекерман се спря именно на 34-годишния ветеран. Интересното е, че въпреки напредналата си възраст, Диас дебютира за Колумбия едва през 2016 година, а до този момент има общо 13 мача за родината си.

[poll id=”17″]

Кефи ли те?

Предисторията на “Игра на тронове” тръгва на сериал

ПИТАМЕ: Кой ще стане световен шампион? Дай своята прогноза тук