in ,

Стадионите, с които България да кандидатства за следващия Мондиал

Дни преди старта на световното първенство четем какви чудеса от храброст са сътворили домакините от Русия за подобаващо провеждане на големия форум. Стана ни тъжно като се сетихме, че България все още не е била в подобна позиция, но не губим надежда това да се промени.

А за целта трябва да прецакаме Катар. В това сме добри. Предстоящото домакинство на емирството в Близкия изток е пропито със съмнения за корупция и лабава организация. Остава да пратим един-двама наши сънародници в централата на ФИФА, които да свършат останалото. Предлагаме това да са Кирил Льосков, Петър Касев и Сашо Томов. Първите двама бяха за кратко начело на “Локо” (София), а третият е Лупи – всички го знаем.

Дотук добре, остават ни само няколко стадиона, на които да се играят мачовете през 2022 година. При едно подобно стечение на обстоятелствата, никой няма да очаква от БФС да строи нови съоръжение. С каквото имаме, с това ще домакинстваме. Но пък те ще останат траен отпечатък в съзнанието на световни звезди като Деле Али, Неймар и Лео Меси.

Стадионът на “Ботев” Попица

Нема име, брато. Преди имаше една избушена сграда с издълбан надпис “Ноу Камп”, ама я бутнаха и сега нема нищо. Попица е село, което се намира в Северозападна България, така че с мачове на международно ниво, регионът ще дръпне. Тревата е килим, верно, че малко сух, ръбав и требва да я спираш на гърди като се опитат да ти я подадат на крак, ама всичко е окей.

Голямото предимство на стадиона в село Попица са трибуните. Такива липсват. Феновете буквално ще дишат във врата на играчите.

Единственият проблем е, че може да има бая кърлежи, дееба.

Стадион “Локомотив” в “Надежда”

Този стадион красавец разполага с два сектора, напълно достатъчни по един за всеки отбор. Освен това от пролетта “железничарите” си имат и табло. Ако нещо се прецака, Илиенци е наблизо и ще може да се закрепи положението с една по-голяма плазма. На въпросния базар ще се продават и фланелки на всички участници на мондиала и то на промо цена от 25 лева.

Привържениците на местния „Локомотив“ вече се заканиха, че ако приемат мач от световни финали, ще купят поне 30 билета. Друго положително качество на този стадион е, че се намира на по-малко от 5 минути от Мировяне, където стратегът на националната гарнитура от 94-та – Димитър Пенев ще гощава наред с агне и вино. Сипи, ако нема – донеси!

Стадион “Скала” – Гара Бов

Помниш ли стадионът, на който България игра с Дания на Евро 2004? Съоръжението бе на местния “Спортинг” (Брага), а вместо сектор, от едната страна имаше огромна скала. И това бе сред основните забележителности на турнира. Аматьори! Теренът на Гара Бов е обиколен от камънье и тръне и е истински ад за гостуващите тимове. Но пък е красиво за снимки. А едно телевизионно излъчване ще бъде жива реклама за България. Това предлагаме да бъде и основното съоръжение, на което да играят “лъвовете” на Петър Хубчев. Тактиката е да вкараме първи гол, след което да пратим топката на скалите. Друго топче няма да даваме, защото няма да има.

“Стадион на мира”, Перник

Името е леко подвеждащо, но пък ще се хареса на отбори като Италия и Англия, които не наблягат на техничния футбол, а разчитат на единоборствата. Местното население е изключително дружелюбно и на драго сърце ще предразположите гостите от Острово. Само да припомним, че преди години фен на „Левски“ бе гръмнат в главата с въздушна пушка от съседен блок. Горко им на Италия, които играят със сини екипи. Освен това вече има изготвен талисман от Община Перник, който да бъде лице на форума – кукер с винкел в ръка. Най-добрият футболист в мача пък ще бъде награждаван лично от кметицата Вяра Церовска, която ще връчва чифт ключове от тунингован голф 2-ка със задно крило и надпис РЕМУС. За гостите на града ще бъдат приготвени и най-удобните кревати у пуикуиниката. Мачкайте, лъвове!

Стадионът на “Арда” в Кърджали

Българтският “Уембли”, брато! Само преди месец му резнаха лентичките, след като бе реновиран.

“След 57 години това е първият сериозен ремонт. Стадион „Дружба“ вече е от трите най-красиви спортни бижута в България”, отбеляза кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, без да уточнява кои са другите две.

Реновирана е обслужващата сграда, кабинките, терена, има нова канализация, подземна напоителна система. Капацитетът е 15 000 места, като са поставени 5250 седалки. Общо похарчената сума възлиза на 1 785 311 лева.

Само да те светнем, че няколко отбора от “В” група отказаха да играят с “Арда”, като предпочетоха да паднат служебно с 0:3. Просто тимът от града на Азис е истински гранд, който мачка безмилостно своите противници. Не случайно отборът вкара 142 гола и получи само 7 в общо 34 двубоя през изминалия сезон. На това бижу предлагаме да се играе финалът на световното. Е, има малък капацитет, но и без това си е лукс да гледаш мач от подобен ранг.

[poll id=”17″]

Кефи ли те?

Един от най-забележителните хорър филми се завръща с още по-смразяваща история

Какъв беше светът, когато България игра за последно на световно първенство