in

Отлагат Мондиала заради Лорд Бенднер

Ще се наложи да почакаме още някой друг месец за световното, брато, а бирите ще си останат все така в хладилника. Причината обаче е основателна – големият нападател на Дания, вездесъщият Никлас Бенднер, е контузен. Звездата на “Розенборг”, оставил своята следа в историята и на “Аресанал”, е под въпрос за финалите в Русия, а феновете на “червения динамит” вече събират петиция Мондиала да бъде отложен.

Над 6500 души вече са дали своя подпис в подкрепа на искането, а до крайната цел остават още около 1000 души. Истината обаче е, че без Бенднер първенството няма да е същото. Още повече, че Лорис Кариус също няма да пътува за Русия, а същото важи и за Орлин Старокин.

В крайна сметка обаче има реална възможност турнирът да си стартира на 14 юни. Това стана ясно, след като лично селекционерът на Дания Оге Харейде даде интервю, за да успокои футболната общественост.

“Ситуацията изглежда по-добре от това, което очаквахме. Мисля, че съвсем скоро Никлас ще може да поднови тренировки. Все пак едва ли ще рискуваме с включването му в контролата с Швеция”, каза селекционерът Оге Харейде.

Кефи ли те?

Зрелищни сцени с Дуейн Джонсън в новия трейлър на “Небостъргачът”

10-годишният Пеле: „Не плачи, татко, ще спечеля световното за теб“