in

Бесни жители заключиха кмет за празни обещания и поискаха откуп

Празните обещания на политиците са световна тенденция, брато, не е само у нас. Ясно е, че не нашите “умни глави” са измислили тези похвати. Но за разлика от България, в другите държави хората си гонят интересите.

Като в мексиканския град Чичила, например, където местното население взе нещата в свои ръце. Кметът Алфонсо Ернандес Монтиел остана на поста си само пет месеца. Проблемът бе, че той просто не изпълни обещанията, направени по време на предизборната кампания. Местните жители решиха, че нямат намерение да чакат до края на мандата, докато градоначалникът продължава да ги храни с празни обещания.

За целта жителите се събраха пред кабинета на кмета и направиха масов протест, настоявайки да бъдат изпълни всички обещания, включително изграждането на мост, който е важен за града. Но южноамериканската кръв кипна в един момент и ситуацията ескалира. Протестиращите разоръжиха полицаите и заключиха кметството с искане той да плати откуп от 10 милиона песос (506 хиляди долара). Парите бяха необходими само за изпълнение на обещанията на кмета.

След няколко часа преговори сеньор Монтиел реши да плати 3 милиона песос (152 хил. долара) и обеща да даде останалата част до дни. Въпреки че жителите казаха, че не вярват в обещанията на кмета, все пак се съгласиха да го пуснат, а кметът подаде оставка.

Така се право, брато! Така се прави. Винаги сме били на мнение, че с тиха революция нещата няма как да се получат. Просто няма как. Но, когато народът е единен и си знае интересите, тогава нещата се получават.

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Пу за нас Тейлър

Официалният химн за Мондиала в Русия излезе, не е на Jason Derulo