in

“Рамбо: Първа кръв II” на 33 години: Пачино можеше да играе главната роля и още факти

Има легендарни ленти в киното, за които ще се говори винаги, брато. Сред тях е и поредицата “Рамбо” със Силвестър Сталоун. Няма да ти казваме колко пъти сме я гледали, но сме сигурни, че и при теб е така. А на 22 май се навършват 33 години от излизането на втората част на екшъна. Решихме да посветим един материал на филма, защото заслужава най-малкото това. Все пак има рожден ден. А това са факти, част от които излизат на яве години по-късно.

Филмът се основава на книгата на Дейвид Морел “Първата кръв”. Този роман е дебют на американския писател и е публикуван за пръв път през 1972 година. Логично става бестселър.

Рамбо мошеже да се играе от Ал Пачино, Дъстин Хофман, Клинт Истууд или Джон Траволта.

Ето причините за отхвърлянето им:

– Ал Пачино искаше да бъде напълно луд ветеран, което не се хареса на филмовата компания.
– Хофман отказал ролята заради твърде многото екшън и жестокост и играл жена в “Tootsie” (1982).
– Клинт Истууд обявил, че е зает.

Първоначално планираният бюджет от 11 млн. долара беше значително надхвърлен. Общата цена на филма е почти 15 милиона, поради факта, че процесът на снимане продължи с един месец повече.

Изпълнителят на главната роля Силвестър Сталоун първоначално остава много недоволен от филма. Той дори е искал да си откупи касета, така че никой друг да не я гледа. Скоро след това все пак склонява да остави филмът да излезе, но с едно условие – кара продуцентите да изрежат лицето му колкото е възможно повече. В резултат на това окончателната версия на лентата става два пъти по-къса.

Дейвид Морел (на снимката) в своята книгата “убива” героя си. Успехът на филма обаче го кара отново да вдигне писалката и да напише втората част, в която Рамбо по чудо е жив и добре.

Има и режисьорска версия на филма с алтернативен завършек: в нея полковник Траутман все пак убива Рамбо, както е по оригиналния сюжет на книгата. В последствие са напроведени тестови излъчвания и се оказва, че публиката не харесва този финал: първият от тях се състои в Лас Вегас . Всичко върви добре, но когато Рамбо умрира, в залата става невероятно тихо. А някой казва следната фраза: “Ако има директор в киното, ще фрасна лицето му!”

Силвестър Сталоун иска за ролята 3,5 милиона долара, но продуцентите на филма го убеждават да се съгласи за 2 милиона.

Кефи ли те?

Нова мода завладя Цецките за начина на носене на раница

Тотален идиот скача пред камион и се разминава на косъм от смъртта (ВИДЕО)