in

Три екшъна от XX-ти век, с които да изпиташ носталгия по старата школа

Да намериш читав филм за гледане, брато, не си е работа в днешно време. Голяма част от новите лента са абсолютни бози, а е много вероятно да си гледал нещо със сходен сценарий и преди, но с различни актьори. А ако в цялата тази работа е замесена и Цецка, която не знае какво иска, тогава направо си обречен.

Но ние се сетихме, че в детството си сме гледали някои от най-силните екшъни, които изобщо са излизали. По онова време тези филми до такава степен ни влияеха, че след това излизахме навън и с останалите деца играехме я на фунийки, я на стражари и апаши.

Сега сме тук, за да ти препоръчаме 3 такива филма, които можеш да гледаш с твоето дете, жена или приятелка…

Кървав спорт/Bloodsport

Яката работа. В него участва Жан Клод ван Дам, а това е и една от най-добрите му роли. Този филм е считан за класика от почитателите на бойните спортове. Главният герой във филма е Франк Дюкс (Ван Дам) от САЩ, който е обучаван на младини от японеца Сензо Танака (Рой Чиао). Танака подготвя Дюкс за участие в Кумите, което е турнир за бойни изкуства в свободен стил фул-контакт, и в него вземат участие най-добрите бойци в света. Тази лента със сигурност ще те мотивира, брато.

Пияният майстор/Drunken master

Това е филмът, с който Джеки Чан става звезда. “Πияният мaйcтop” e втopият филм нa Джeĸи Чaн и peжиcьopa Юeн By Πинг (xopeoгpaф нa бoйнитe cцeни в “Maтpицaтa” и “Tигъp и дpaĸoн”). Koмбиниpaйĸи cлoжни бoйни изĸycтвa c типичнaтa зa Джeĸи Чaн ĸoмeдия, “Πияният мaйcтop” пocтaви нaчaлo нa нoвия жaнp нa ĸyнг-фy ĸoмeдиятa и yтвъpди Чaн ĸaтo нeгoвия бeзcпopeн ĸpaл.

Кикбоксьорът/Kickboxer

Още една класика с Ван Дам. Гледели сме го десетки пъти, но сме готови да седнем още веднъж пред телевизора, за да си припомним майсторските умения за Жан Клод на ринга, който има трудната задача да се справи с Тонг По.

Когато американският шампион по кикбокс Ерик Слоун е осакатен на ринга от подлия Тонг По, неговият по-млад брат Кърт (Ван Дам) иска възмездие. А то може да дойде само по един начин. Но за да победи Тонг По Кърт трябва да изучи бойното изкуство “муай тай”, което го запознава с майстора Зиан Чао. Благодарение на нетрадиционните методики  Кърт става изкусен боец. А това му е нужно, за да се изправи срещу Тонг По и да го победи…

Кефи ли те?

Трогателното сбогуване на Буфон с “Ювентус” (ВИДЕО)

Това не е влакче от Disneyland, а мост в Япония