in

Да отдадем заслуженото на един велик мениджър

Краят на една ера е към своя край, брато. Арсен Венгер обяви дългоочакваната новина – оттеглянето си от „Арсенал“. Това ще се случи след последния мач от настоящия сезон, който е и един от най-разочароващите под негово ръководство. Факт. Но фактите са такива, че той е и най-успешният треньор, водил “артилеристите”. Създаде цяла една епоха. Създаде и мита за непобедимия “Арсенал”.

„След внимателно обмисляне и обсъждане с клуба, смятам, че точният момент да се оттегля е в края на сезона – се казва в съобщението на Венгер. – Благодарен съм, че имах привилегията да работя за отбора толкова много запомнящи се години. Правих го с отдаденост и почтеност. Искам да благодаря на екипа, играчите, директорите и феновете, които правят този клуб толкова специален. Приканвам феновете ни да застанат зад отбора, за да завършим по най-добрия начин. Искам да кажа на всички, които обичат „Арсенал“, да ценят ценностите на тима. Имате моята любов и подкрепа завинаги.“

Венгер влиза в историята на Висшата лига като единственият мениджър без загуба в един сезон (2003-04). А серията продължи в общо 49 последователни срещи. Венгер е и мениджърът, водил отбор в най-много срещи в историята на Англия (823), както и треньорът, спечелил най-много пъти ФА Къп (7). През годините той се е изправил срещу 124 различни съперника като едва 5 от тях не е успявал да победи – „Фиорентина“, ПАОК, ПСЖ, „Порт Вейл“ и „Родъръм“.
Не успя в Европа, където така и не спечели трофей, но това може да се промени в края на неговата кариера, ако завоюва Лига Европа.

Кефи ли те?

Новият трейлър на “Джурасик свят: Рухналото кралство” обещава, че динозаврите ще владеят земята

Животът на един бивш футболист: Два литра твърд алкохол и 10 грама кокаин