in , ,

Формулата за успех на Гуардиола – кръгла съблекалня, стих и 19 мм трева

“Манчестър Сити” спечели пета шампионска титла на Англия, брато. Тя е трета за клуба в последните седем сезона и първа за отбора под ръководството на Хосеп Гуардиола. А именно испанецът е в основата на успеха. Неговата тайна формула е в детайлите.

Походът към шампионската титла започна още миналото лято. Тогава по нареждане на Гуардиола бе построена нова съблекалня на “Етихад” – кръгла, а не като стандартните правоъгълни. Над главите на играчите пък бе изписан цитат на Тони Уолш. Тя е част от поемата “Това е мястото”, която бе прочетена от поета по време на бдение в Манчестър след терористичния атентат през май миналата година.

„Някои бяха родени тук, други бяха закопани тук, но всички го наричаме дом“, гласи цитатът.

Гуардиола просто усети необходимостта за укрепване на връзката между играчите и клуба на фона на разтърсващите събития.

Още с идването си през 2016-та пък събра персонала на стадиона.

“Тревата на официалния стадион и на всички тренировъчни игрища да бъде окосена точно 19 милиметра”, нареди испанецът.

Нещо, към което се е придържал в “Барселона” и “Байерн”. Причината – топката няма да тупка много, нито ще се разиграва бавно.

Освен това по заповед на Пеп интернетът в определени зони в тренировъчната база бе спрян. Мениджърът иска играчите му да контактуват по между си, а не да се “изключват” като ровят постоянно в телефоните си.

Диетата бе друга наложена мярка. Играчите с наднормено тегло започнаха да се хранят по-здравословно. В кухнята пък се готвеха традиционни английския ястия. Чуждестранните играчи също попаднаха в полезрението на треньора. Николас Отаменди и Аймерик Лапорт бяха пратени на интензивни курсове по английски. Освен това Гуардиола сложи край и на лагерите преди мач. Наставникът дори нареди футболистите да си нощуват при семействата в часовете преди двубоите. Все малки, но важни неща, които изглежда работят.

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Прекарай още 5 минути в леглото с тези мацки

5 руски песни, които ще ти отвеят тиквата, брато (ВИДЕО)