in

Гатанката, която Илън Мъск задавал на интервю за работа

Илън Мъск е велик човек, брато. Като такъв, той е обичан от едни и мразен от други. Така е устроен светът и така ще бъде винаги. А гениалният изобретател е основател на доказани вече марки като Tesla Motors, PayPal и американската авио-космическа компания SpaceX.

Но за да се превърне в успешен бизнес магнат, през годините той е имал собствен метод за набиране на добър персонал. Мъск е успявал да привлече някои от най-талантливите инженери, след като кандидатите първо са минавали интервю, след това са получавали сложни задачи за решаване, а накрая е трябвало да пишат и есе на тема “Защо иска да работиш в моята компания”. Победителите от тези турове са имали честа да се срещнат със самия Илън Мъск. Там вече ставало дори по-интересно, а години по-късно служители разкриват и любимия въпрос-гатанка на милиардера.

„Стоиш на повърхността на Земята. Вървиш една миля на юг, една миля на запад и една миля на север. Стигаш точно на мястото, от което си тръгнал. Къде се намираш?“, пише журналистът Ашли Ванс в биографията на Мъск. – Един от възможните отговори е на Северния полюс и повечето успяват да го познаят. Мъск обаче продължава с втори въпрос “Къде другаде може да се намираш?” Вторият възможен отговор е някъде близо до Южния полюс, където, ако извървиш една миля на юг, обиколката на Земята също е една миля.”

Кефи ли те?

Алис е нашето великденско зайче

Създадоха топка за “въздушен футбол”