Продадоха шот коняк за 22 хил. лева

Продадоха шот коняк за 22 хил. лева

Обичаме шотовете, брато. Наясно сме с последствията от тях, но това не ни спира да обръщаме чашка след чашка със съмнителна течност. Разбира се, ние пием такива, които са максимум 20 лева за шейкър.

Но има и истински ценители като Ранджита Дът Макгоъри. Пичът брои внушителните 10 014 паунда за 40 мл течност. С тази подробност, че става въпрос за коняк от 1894 година.

Въпросното питие бе открито в избите на производителя Jean Fillioux. Конякът „Ром дьо Белгард“ вероятно е първият бленд, създаден от марката през 1894 г. На отварянето в лондонския бар „Хайд Кенсингтън“ присъстваха дегустатори, производители на коняк и негови почитатели, съобщава още БТА.  А партидата беше декантирана в 67 кристални бутилки.

„Толкова сме развълнувани, че разполагаме с „Ром дьо Белгард“ за първи път от 120 години“, каза Дейвид Смералда от компанията. „Откакто беше открита през 2004 г., тази невероятна партида беше предназначена да зарадва хората, които ценят и обичат наистина чистия коняк“.

Ние също сме ценители на подобни изтънчени питиета, но само ако ни почерпят. Иначе нямаме нищо против и да си пием домашарка или виски без бандерол.