in ,

Продадоха шот коняк за 22 хил. лева

Обичаме шотовете, брато. Наясно сме с последствията от тях, но това не ни спира да обръщаме чашка след чашка със съмнителна течност. Разбира се, ние пием такива, които са максимум 20 лева за шейкър.

Но има и истински ценители като Ранджита Дът Макгоъри. Пичът брои внушителните 10 014 паунда за 40 мл течност. С тази подробност, че става въпрос за коняк от 1894 година.

Въпросното питие бе открито в избите на производителя Jean Fillioux. Конякът “Ром дьо Белгард” вероятно е първият бленд, създаден от марката през 1894 г. На отварянето в лондонския бар “Хайд Кенсингтън” присъстваха дегустатори, производители на коняк и негови почитатели, съобщава още БТА.  А партидата беше декантирана в 67 кристални бутилки.

“Толкова сме развълнувани, че разполагаме с “Ром дьо Белгард” за първи път от 120 години”, каза Дейвид Смералда от компанията. “Откакто беше открита през 2004 г., тази невероятна партида беше предназначена да зарадва хората, които ценят и обичат наистина чистия коняк”.

Ние също сме ценители на подобни изтънчени питиета, но само ако ни почерпят. Иначе нямаме нищо против и да си пием домашарка или виски без бандерол.

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Мацоранката, която може да те спука от бой

Всички голове на Златан за “Манчестър Юнайтед”