in , ,

Alex P пред Brato.bg: В Люлин няма място за глупаци и изкуствени тарикати

Той е истински звяр в рапа, брато. Софийски тарикат с утвърдено име на музикалната сцена. Бенгърите му са пълни с мъдрост и ритъм, а клиповете с готини мадами. Потърсихме Alex P за един откровен разговор…

– Искрено ти се кефим на рапа, но и на факта, че в твоите клипове се снимат най-яките мацки. Как все така става?
– Вие сте пичове и аз ви се кефа от известно време. На въпроса – цел ми е и ми е почерк това, което споменавате. Трудно се работи с много жени и всичко организирам сам, но после е благо за гледане!

 

– Ако правиш специален кастинг, готови сме да вземем отпадналите Цецки. Препитваш ли ги по ноти или изобщо не ги караш да говорят?
– Имаме разговори, разбира се, нищо, което виждате, не е насила и всички се забавляваме много. Аз не правя кастинги, проучвам си моделите предварително и много се съобразявам с техните желания и прищявки.

 

– Каква е перфектната Цецка в твоите представи?
– За мен няма перфектни хора, но въпреки че жените са нечовеци, те са моя слабост. Идеалната трябва освен да има всичко на правилното място и количество като плът, ще ми се да е нормален човек, а това е трудно. Хубавите и свестни същества от нежния пол са вече взети и обвързани.

– Сега да минем на темата рап. Казваш много истини в твоите текстове. Мислиш ли да продължаваш така и за в бъдеще или ще заложиш на модата румънско диско?
– Самият аз не знам какво ще ми щукне утре. Независимо от това какъв ритъм и чалъми са модерни, смисъл ще има винаги при мен. Всеки човек има силни страни и моята е да пиша шедьоври.

– А защо рапът така се промени?
– Не знам, брато. И аз го страдам понякога. Слушам в колата всичко, дето ме е влюбило в жанра, и се чудя как стана така. За мен обаче това вече е животът. В професионален план съм длъжен да се боря с ветровете и да остана в клуба, както и в ушите на повече хора.

– Теб кой те вдъхнови навремето да започнеш да рапираш?
Eazy E, N.W.A. е мойто начало, Ice T, 2 pac, Biggie и много други, които имаха глас, клас и умствен багаж с умения за рапиране и идентичност. Моите идоли няма къде да ги бутнеш, всичко е наред при тях и бяха различни характери, хората днес си нямат характери.

– Поздрави ни с последната песен, която те накара да настръхнеш?
– Nas с Album Done в предния албум на Khaled.

– Коя е най-добрата ти песен или тази, която си се изкефил, че си направил изобщо?
– Много са! Oбичам това, което правя, и го изпипвам докрай.

– Кое е най-тъпото нещо, което те е вдъхновило за песен?
– Сторито, Белучи… първични са и пак съм се старал да съм деликатен и да не изпадам в детайли, иначе мога много още да кажа и по двете теми.

– Новата вълна в българския рап съвпадна с появата на т.нар. джендъри. Случайно ли е това и има ли джендъри в българския рап?
– Българският рап винаги е съдържал много измет, шуробаджанащина, “илюминати” и педали, но има и шепа кадърни хора, готини истински мъже и пичове. Доста от водещите имена са ташак като хора, но в бизнеса е така, колко от милионерите не са кредитни и изкуствено създадени от политически сили или групировки?

– Я кажи има ли гангстери в Люлин и биете ли лошо там, защото все се каним да идем до Кооперативния?
– В Люлин е като навсякъде – има шматки и джендъри сигурно. Но Люлин е страшна школа и дори смешните хора от квартала странят от него… Избягват да се задържат, щото там няма место за глупаци и изкуствени тарикати.

– А каква е твоята рецепта за махмурлук?
Нещо кисело и солено, или една-две бири.

– Знаем, че посещаваш често фитнеса. Дай ни съвет как да сваляме онези палави мацки с клинчета между сериите? Ние имаме една вървежна реплика: “Слуша ли новата на Алекс П?”
– Това с мене е добре, но има и други начини, аз не ги свалям, не ми се е налагало, дори като си бях просто Сашо Пелтеков само. 😉

– Кое те кара да се чувстваш горд българин?
Всичко, което постигнах сам тук с двете си ръце и с главата си.

Кефи ли те?

Попитахме нашите читатели трябва ли да има празник на мъжа – отговорите ще ви смаят

Бусът на хипитата се завръща, но на ток