in , ,

Какво е да работиш в офиса на Coca-Cola в Шанхай

Трябва да признаем, че ние, българите, обичаме да гледаме в чуждата паничка. И в това няма нищо лошо, но ако не се стига до крайности и  това не влияе на мотивацията и възгледите ни. Решихме и ние да видим как работят служителите от големите компании. Надникнахме в офиса на Coca-Cola в Шанхай и определено сме впечатлени. Надяваме се и нашите, а и твоите шефове, да вземат пример и да приложат някои от нещата.

Защото големите международни компании отделят голямо внимание на организацията на работния процес. При проектирането на офиси се отчитат както функционалността, така и удобството. А въпросният офис на Coca-Cola е на площ от 120 хиляди квадратни метра и включва дори иновационен център.

Фасадата на пететажната сграда, където работят няколкостотин души, е покрита със стъклени панели. В конферентната зала, където се провеждат срещи и семинари, има много интересни подробности. Например, корпоративните въпроси се обсъждат на четирицветни таблици, които символизират четири продукта на компанията. Освен това част от интериора е съчетан с традиционната азиатска култура, но ако не ти се седи на татами, можеш да използваш стандартните маси и столове.

В офиса има отлична трапезария, където се поднасят ястия както от китайска, така и от европейска кухня, но доста често персоналът пренебрегва посещенията си там. Факт е, че по време на обедните почивки се провеждат редовни срещи с известни личности. Като цяло този офис е цял мини-град – има залата за практикуване на йога, футболно игрище, стая за развлечения с джаги и тенис на маса и други екстри.

Кефи ли те?

Филмът “Истина или предизвикателство” с нови убийствени правила

Световното по татуиране – 420 артисти от 40 страни