in

Изключително: Писмото на футболист към починалия му съотборник

Футболът е много повече от спорт, брато. Футболът е страст, начин на живот, социален феномен, едно голямо приятелство, обединяващо много хора около себе си. А поредният пример за това идва от Италия. Там цялата страна е обединена около скръбта за смъртта на Давиде Астори. Бранителят на “Фиорентина” издъхна в съня си едва 31-годишен. Без да има здравословни проблеми, без да е имало индикации, че може да се случи нещо подобно. Без да успее да се сбогува със сеймество, съотборници, фенове.

Само за няколко часа, след като новината обиколи света, знайни и незнайни играчи, треньори и ръководители отдадоха значимото на Астори. Един от тях бе и Рикардо Сапонара, съотборник на Астори във Флоренция. Халфът публикува изключително силно писмо, посветено на своя приятел, съотборник и капитан.

“О, капитане, мой, капитане! Защо не слезе да закусваш с нас? Защо не мина да вземеш обувките си пред стаята на Марко и не дойде да изпиеш фреша си от протокал, както правиш обикновено? Сега ще ни кажат, че животът продължава, че трябва да гледаме напред и да се съвземем, но какво ще ни донесе отсъствието ти? Кой ще идва в стола всяка сутрин и ще стопля обстановката с усмивката си? Кой любипитно ще ни пита какви сме ги вършили предната вечер, за да се посмеем? Кой ще се кара на най-младите и ще търси отговорност от най-можещите? Кой ще заформя кръга, за да играем “на две докосвания” и кой ще изважда Марко от кожата му, когато играе на ‘’Плейстейшън’’? С кой ще обсъждаме епизоите от ‘’Мастършеф’’, флорентинските ресторанти, сериалите или някой мач? На кого ще опра рамо, докато обядвам след тежка тренировка? Върни се, хайде, трябва да догледаш LaLaLand, за да го анализираме, както правим с всеки нов филм. Върни се във Флоренция, очакват те, за да подновят договора ти и да ти благодарят за добротата и позитивизма, с които ни даряваш ежедневно. Излез от тази проклета стая, чакаме те утре на тренировка. В живота има хора, които познаваш от дълго време, но с които не можеш да изградиш качествени отношения. Има и такива като Давиде, които ти влизат под кожата моментално, казвайки ти само: “Добре дошъл във Флоренция, Рики!”
Където и да се намираш сега, продължавай да пазиш вратата ни и да ни показваш правилния път. Капитане, мой, капитане! Завинаги мой капитан!”, написа Сапонара.

Кефи ли те?

“Формата на водата” е филм на годината, Гари Олдман взе Оскар за главна мъжка роля

Стратегии за залагане на слот машини