in ,

Нещата, които “само ги миришем” в България

Напоследък у нас една реклама набира особена популярност. Разбира се, че е безумна. В нея ансамбълът ни по художествена гимнастика се кани да си купи шоколад, но треньорът им в лицето на Илияна Раева ги спира с думите: “Шоколадът само го мирииииишем”. А рекламата в никакъв случай не е на сладкарски изделия, брато, но не това е най-безумното.

Замислихме се обаче кои са другите неща в България, които само ги миришем. Те не са едно и две. Много повече са. Някои дори ни натъжават…

Парите

Все не стигат, мамицата им тънка и миризлива! Само ги подушваме в последните години. Не сме по-богати, не сме по-бедни, обаче малко повече кеш ще е добре дошъл да си посреща човек нуждите. Заради икономиката е, брато. Така е устроена България – бачкаш за другите и цял живот духаш супата, докато великите комбинатори си вдигнаха палати и откриха безсмъртието през европейските проекти. Олио да ги попари!

Виж също: КАКВО ОЩЕ ДА КУПИ ГИНКА ОТ ПАЗАРДЖИК?

Медали от Олимпийските игри

И тази зима успехите на Олимпийските игри ги докарахме само на аромат. Осрахме се и си миришеше отвсякъде. Един се спускаше по корем на шейни, друг се оправдаваше, че улучвал мишените в биатлона, но те не падали. Тъжна беше гледката, а най-доброто ни класиране си остана шестото място на Сани Жекова. Питаме се докога ще пращаме туристи? Питаме се защо изобщо има министър на спорта, след като спортът е в застой!? На външен вид министърът – също.

Разкритите убийства

Много хора умряха през последните години, но малко бяха тези, които понесоха последствията. Родната полиция ни пази, е любим рефрен, кофти, че е най-любим на криминално проявените. За обикновения българин остава страхът, че всеки момент може нещо да му се случи. Най-малкото да му откраднат колата. Да идат у тях, да се нахранят от хладилника и след това да го оберат – наскоро имаше такъв случай. Безнаказаност има както на високо ниво, така и на ниско. Изобщо не знаем как оцелява тази държавица!

Мръсният въздух

О, него най-много го миришем. И за него не се прави нищо. Пуснаха веднъж зелено билетче… в неделя, когато трафикът е най-малък. После продължихме да си дишахме сажди, газови изпарения и аромата на бакър. Приказно. Един ден белият дроб ще стане черен, а на черния сме му ебали майката с алкохол така или иначе. Астмата съвсем скоро ще е “Добър ден”, тъй като една банда ***** се доказаха, че не могат да управляват столица, пък и държава. Тяхното маме…

Снегопочистването

И тук го караме само на мирисане. Нищо не се пипа, нищо не се върши, докато не затънем до гуша. После настава суматохата и идват авариите. Природата да се оправя, чакаме да се разтопи, че е най-евтино. Важното е да си плащаш данъка на колата, гражданската, винетката, данък доход, данък сгради, данък уикенд и каквото още се сетиш. За качеството на пътищата недей да се тревожиш. Сега няма пари, има приоритети…

Лятната отпуска

Ами не става и тва е! Или ше е 4-5 бързи нощувки на кебапчета и повече хлеб, за да щадиш бюджета, или ше е със собствен чадър, дето немаш къде да боднеш. Родното Черноморие е истински кенеф, който ни е безкрайно на сърцето. Обичаме евтина бира, пържени картофи в миналогодишно олио, нервите, постоянните обаждания на шефа по телефона, караниците с невинния ром продавач на царевица… Шантава работа!

Класиране на националите за голям форум

Тук дори сме загубили спомена за аромата, брато. Ако пак го срещнем, сме сигурни, че ще го познаем, но по-вероятно е на Боби Михайлов да му порасте отново коса, отколкото нашите национали да играят на голям форум. Стискаме палци УЕФА да реши Евро 2024 да се играе с 48 отбора. Тогава ще се борим с Гибралтар и Косово, но пак не е сигурно, че ще направим решителната крачка. Говорим за професионален футбол, пари се харчат, система се изгражда, обаче не върви и не върви.

Читаво здравеопазване

Мираж е. И ще бъде мираж, докато съвестта не си пробие път през лакомията, а това никогиш не мож да стане! Ти си ходещо направление, брато. Ти си прекият им път до Здравната каса и нейния бюджет. Файда, че плащаш и осигуровки. Файда, че са полагали клетва. Да не ти се случва да се разболяваш, мамка му! Ше те уморят и ше питат за още…

Девствените

Такива са предимно 13-годишните, но повече нищо няма да пишем за тях, че законът ще се стовари върху ни, като бабка на заледен тротоар. Ако има пълнолетна девственица, тя е грозна или дебела, а може и двете. Ние сме щастливи, че сме били “първи” тук-там, макар че в повечето останали случаи сме били от “вторите”.

Промоциите

Особено тези на “Black Friday”, знаем как става номерът. Преди голямото пазаруване цените се вдигат значително и после уж са свалени. А в Щатите се трепат за 40-инчови плазми от по 150-200 долара. Промоциите само ги миришем, обръщат ни джобовете и ако могат, ще ни хванат за палците да ни изтръскат надолу с глава, за да дадем и последните стотинки за фалшивата им стока. Пак техното мами!

Пенсионирането

Трябва да имаш 40 години трудов стаж, за да се пенсионираш, брато. Това означава, че ще бачкаш като луд в най-добрия случай до 65-годишна възраст. В най-добрия случай, пак казваме. А до тия години черния дроб няма да издържи, бас ловим. И тогава само ще миришееееееем…

Кефи ли те?

Ди Каприо и Брад Пит рамо до рамо в новия филм на Тарантино

Честит 3-и март с ударна доза патриотичен рап!