in , ,

Стискай палци да не ти се налага да кацаш на тези летища

Обичаме да пътуваме, брато, но той кой не обича? А с днешните евтини полети, можеш да си позволиш поне веднъж или два пъти годишно да си позволиш този лукс. Но трябва много внимателно да подбираш дестинациите, защото те крият своите опасности.

За целта е хубаво да правиш предварителен мониторинг, преди да се съгласиш с твоята Цецка. Ясно е, че и се ходи в Дубай, ама ако сте решили и други места да посетите виж първо този материал.

Уелингтън, Нова Зеландия

Не сме били там, но сме чели, че е опасно. Въпросната писта на Международното летище е къса, след което следва море. Стискай палци пилотът да засили достатъчно самолета, иначе нещата отиват на серия от поредицата “Самолетни катастрофин” на “Нешенъл”.

Лакшадвип, Индия

Летище “Агати” спокойно може да бъде прекръстено на “Егати”. И за там е нужен надежден и най-вече трезвен пилот. Кой каза, че пилотите пият? Не сме ние… Но въпросната писта е насред Индийския океан. Е, пистата е дълга 1219 метра, така че има някакъв шанс всичко да завърши благополучно и да успееш да се порадваш и на природата. Иначе местността разполага с 36 луксозни острова, така че може и да си заслужава тази дестинация.

Международно летище Канзай, Япония

Още едно място, на което не сме били. Баси. Размерът на изкуствения остров Кансай е с дължина 4 километра и ширина 2,5 километра – казват, че той дори се вижда от космоса. От инженерно отношение местното летище е едно от най-впечатляващите в света, но за съжаление, чести земетресения, мощни циклони и нестабилно морско дъно правят този шедьовър на инженерството една от най-опасните летища в света. Приятен полет, брато!

Летище Паро, Бутан

Фактът, че само 8 пилоти по света са достатъчно квалифицирани, за да кацнат тук, вече трябва да ти говори много. Причините са няколко, а сред тях са и тези – летище Паро е 2,4 км над морското равнище и е заобиколено от остри върхове, а пистата е всичко на всичко с дължина от 1980 м. Има слухове, че пътниците, които са се осмелили да се приземят на малкото летище в Хималаите, обикновено гълтат по няколко успокоителни хапчета.

Международно летище Бара, Шотландия

Това е може би най-уникалното летище на планетата, защото вместо писта има плаж. Не е шега, брато. На плажа има три писти под формата на триъгълник и са маркирани с дървени стълбове в краищата.

Летище Куршевел, Франция

Това е едно от най-опасните летища в света, въпреки че обслужва богати и заможни хора, които обичат да карат ски във френските Алпи. За да стигнеш до едноименния курорт, първо трябва да преживееш спиращо дъха кацане на летището. Пътната писта е със само 518 метра дължина, но най-добрата “изненада” е хълм някъде в средата на лентата. Упси!

Летище Гисбърн, Нова Зеландия

Може би ще ти прозвучи като преувеличение, но вероятно това е едно от най-лудите летища в света. Защо? Железопътна линия минава направо по главната писта. Точно така, брато – истинска железопътна линия! Диспечерите трябва да координират излитанията и кацанията при пристигането на влаковете.

Кефи ли те?

Шведската участничка на Олимпийнските игри, заради която ще гледаме кърлинг

Коментатор пее песента за Уил Григ в ефир! Не е Петела (ВИДЕО)