in

Божинов: В този Милан мога да играя без проблеми

Валери Божинов отново напомни за себе си, брато. Не, този път няма видео от колата му на фона на сръбска музика, въпреки че е Трифон Зарезан. Новата придобивка на хърватския шампион “Риека” даде голямо интервю за футболната Библия “Gazzetta dello Sport”. Нападателят бе разпитван за предстоящия двубой “Лудогорец” – “Милан”, както и за кариерата му като цяло.

На въпрос какво очаква Божинов от мача в Разград, той призна: “Оспорван. Милан, както и цялата Серия “А”, вече не е на онова високо ниво, което познавах аз. В Ювентус делях една стая с Недвед, който спечели “Златната топка”. Вкарах първия гол на “Сан Сиро” на 6 януари 2005 година, когато беше носител на “Златната топка”. Вкарах на отбор, в който бяха Дида, Кафу, Неста, Малдини, Пирло, Кака. Отидох там и си мислех: “Само всичко да мине добре и съм готов да ви оставя трите точки”. В средата на терена играеше Гатузо. Рино е легенда, с времето той ще стане новият Моуриньо. В настоящия Милан бих играл без проблеми и не защото Силва и Калинич имат проблеми напоследък. Ще играя, защото съм на тяхното ниво. Кутроне ми харесва, но още не е звезда. Харесва ми момчето, защото знае какво прави.”

А тактичните италиански журналисти подпитаха нападателя как от играч с толкова възможности е стигнал до отбор като “Риека”.

“С моя талант би трябвало да играя в Реал. Сбърках много още като момче, бях експлозивен, неразумен. Сега съм зрял и имам две деца – Валери младши и Никол. Още в Лече играех с хора като Вучинич, Шевантон, Джакомаци, отбор, който днес може даже да спечели Скудетото. Пристигнах тук и не е зле. Все пак преди няколко седмици те спечелиха с 2:0 срещу Милан, така че не съм в някакво си отборче…”

Кефи ли те?

ЕКСКЛУЗИВНО! Една важна новина минава между другите незабелязана

44-годишният индиец, който имитира звездите, сред които и Лазар Ангелов