in ,

Изненада: Пицата е най-здравословната закуска

За да ядеш пица сутрин, брато, вариантите са два – тежък махмурлук или още по-тежък мързел. Правили сме го и по двете причини, признаваме с мазна ръка на сърцето. Но ето, че светът ни се преобърна на 180 градуса, след като попаднахме на новината, че любимата ни храна е обявена за най-здравословната закуска. Няма мюсли, няма омлети, пицата е №1. Това разкри сертифицираният американски диетолог Челси Емер.

“Любителите на здравословното хранене трябва да обърнат внимание на състава на продуктите”, отбелязва Емер. – Вероятно ще бъдете изненадани, че средната част от пицата и купата от зърнени храни с мляко съдържат същия брой калории. Но в същото време в мюслите почти няма  протеини и здравословни мазнини, а твърде много захар (до половината от дневната норма за възрастен). Пицата съдържа много повече протеини, така че ще ви даде енергия през цялата сутрин. Има повече мазнини и много по-малко захар.”

Не е случаен и денят, в който пускаме тази статия – петък. Но дори и да го четеш в началото на седмицата, пак ще важи. Защото други думи, парче пица за закуска може да се яде всеки ден, одобряват специалистите по хранене. Проблемът е, че не е толкова лесно да се ограничиш до едно парче.

Кефи ли те?

Съветите на мъжа, който учи 55 години и получи 30 дипломи

Призрачният град и неговият единствен жител