in ,

Българин плати винетката си само с жълти стотинки

Българинът не е от тези, които си отстояват правата, брато. Тъжно е, но е така. Рядко се опълчваме на системата, въпреки че причина винаги има. Но Николай Василев не е от тези хора. Той реши да покаже своето възмущение от пътната инфраструктура като плати годишната си винетка само с жълти стотинкки.

Мъжът от Велико Търново брои близо 6500 монети за стикера от 97 лева. А касиерките в Областното пътно управление сортирали стотинките близо 2 часа.

“Искам да се извиня на жените, които трябваше да приемат сумата – обясни Василев. – Те нямат вина, че пътищата са в подобно състояние – дупки, непочистени от снега и пясъка. Не е приятно за шофиране.”

Освен това Ники призна, че ако повече хора решат да изберат този начин на протест, може да има някакъв ефект. Но сами знаем, че това е малко вероятно. Ще се повторим като кажем отново, че не са много хората, които са готови да изразят своето гражданско несъгласие с условията на живот у нас. Не само за състоянието на пътищата, но и за проблемите със здравеопазването, чистотата на въздуха и много, много други.

Кефи ли те?

Алкохолиците, които пушат тревица всеки ден, са по-здрави

Шокиращи резултати в анкетата на БРАТО: Акаш ли на работното място?