in ,

Промените, които предлагаме Фейсбук да направи

Марк Зукърбърг бе разпънат на кръст, брато. Собственикът на Фейсбук трябваше да отговоря близо 10 часа на въпросите на щатските конгресмени след скандала със злоупотребите с лични данни. Научихме, че двойникът на Джорджано се е стреснал от евентуалните санкции и за целта е подготвил специален доклад, в който е описал промените, които смята да въведе в социалната мрежа.

Разбира се, ние от екипа на Brato.bg сме коварни същества, а и има да си връщаме на Марк за едно-две негови прегрешения към нас и успяхме да се доберем да важните документи. Споделяме ги с теб, защото знаем, че живо те интересуват.

Бутон “Хейт”

Марк Зукърбърг е твърдо решен да въведе нов бутон във Фейсбук след успеха с разновидностите на лайка. А най-новата екстра ще е опцията “Хейт”. Един такъв бутон ще спести много време на хейтърите, брато. С едно натискане ще се публикува автоматично злобен коментар според характера на публикацията. Ще има готови шаблони, които са генерирани от най-честите коментари у нас “Tiq sa ebati smeshnicite”, “Kradeno”, “Mnogo si prost, bate”, “Super grozna si”, “Negramoten si” “Dolni chalgari”.

Без снимки от тоалетни

Ще има строги наказания за всеки, публикувал снимка от тоалетните. Санкциите ще бъдат двойни, ако включват и отражение в огледало. Тази опция засяга най-вече Цецките и джендърите. Специален за целта софтуер ще проучва средата, в която е направана съответната снимка. А ако надуши, че кадърът е направен от лъскав нужник, следва 30 дни със забрана за публикуване на статуси, снимки и линкове. Поне така прави Фейсбук с нас, когато някой ни докладва.

Да известява кой е взел заплата

Много е модерна рекламата, в която двама се дебнат – единият има да си получава 300 лева от свой авер, а другият се тюхка, че не може да му ги върне. Не е кой знае какво, че Фейсбук известява рождените дни. Съвсем друго би било ако казва кой кога е взел заплата. Така заборчнялите ще трябва да се обясняват и светът ще стане едно по-добро място. Давай, Марк, с теб сме, че още си чакаме едни 100 лева!

Да има повече от два пола при нова регистрация

Това е друга важна стъпка, която Фейсбук планира да направи. Самият Зукърбърг е много докачлив на тема хомосексуализъм. Усетили сме го лично с някои забавни вицове. Още помним как отнесохме 30 дни наказание за този виц:

Младият пед*раст си маже гърдите с вазелин. Идва старият и го съветва: – Намажи дупето, защо мажеш гърдите? А младият отговаря: – За дупето съм сигурен, не знам дали сърцето ще издържи!

Щом Зукърбърг е толкова докачлив на тази тема, потребителите, които създават нови профили в социалната мрежа, трябва да имат правото да избират от повече от двата пола. Задължително трябва да има опция в настройките въпросните да съобщават и че са вегани! Иначе защо го правят? Еми, напълно логично е!

Тежки санкции при статус за сняг, дъжд или земетресение

Последното нововъведение, което ще удари милиони, е свързано със метеорологичните статуси, които ни заливат при всеки първи сняг. Същото важи и когато има земетресение, листопад или вали повече от два поредни дни. Фейсбук ще маха автоматично по 10% от лайковете на всяка профилна снимка, чийто собственик се е оплакал или е съобщил какво е видял през прозореца. Хип, хип ура!

Ограничение на Live видеата

Кифлите и лудите ще са най-потърпевши, брато. И едните, и другите си го правят, за да са “интересни”. Кифлите си пускат live, за да видят колко надървени чичаци ще ги гледат, но като някой напише “от клатене ще ти спукам бъбрек” започват да обръщат клепачи и да ги наричат простаци. Лудите пък налазват групи като Шкембето, където общуването е предимно в клетви. Фейсбук е потърпевш, защото никой няма полза от гледане на живо как се избиват комплекси. Аре, марш!

Снимките на лелките

Онези, които ти пожелават “Добро утро”, “Успешна седмица”, “Сподели за късмет” или “Честит петък”. WTF, бе, стринки? Добавяме и снимките с Иисус, чашите с кафе и мигащите букети, които носят щастие. Който сподели нещо такова, ще остава без интернет. Друго решение няма.

Кефи ли те?

Братя се хванаха на бас за мач, загубилият даде съпругата си за една седмица

Загряваме за Висшата лига с гола на месеца