Прощалното писмо на Роналдиньо

Прощалното писмо на Роналдиньо


Край, брато! Роналдиньо спря с футбола. Беше очаквано, но пак боли. Бандата на отказалите се Великани се увеличи с още един, след като в последно време същото сториха Кака, Стивън Джерард, Франческо Тоти, Андреа Пирло, Франки Лампард и още, и още.

В деня, след като обяви тъжната вест, бившият играч на „Барселона“, „Милан“, ПСЖ, „Гремио“, „Фламенго“ и др, излезе с писмо.

Благодаря. Господи, в този живот ми даде семейство, приятели и първата ми професия! След почти три десетилетия, отдадени на футбола, казвам сбогом на най-голямата си мечта, сбъдната мечта. Правих това, което обичам най-много, професионално 20 години и 10 като базова тренировка. Живеех прекомерно мечтата от дете, всеки момент, пътуване, победи, загуби, обзор, националния химн, излизането от тунела, съблекалнята, стъпването на терена, клиновете, добрите и лошите топки, спечелените трофеи, звездите, с които играех, хората, на които се възхищавах и тези, с които само съм играл, но на които се възхищавам до днес.

Всичко беше невероятно! Баща ми и семейството ми ме подкрепяха много по пътя дотук, беше отборна работа. Стигаме до края на първия етап с прекрасна история за разказване… познавате ме, че съм срамежлив и нямам навика да говоря много, но ви казвам благодаря много от сърце. Защото правих това, което обичам, с помощта на всички – треньори, комисии, лидери, шофьори, гардероб, топка, съдии и журналисти.

Благодаря ви, изградихме тази история заедно, без вас нямаше да е възможно. През март ще направим изявление за това как ще протече сбогуването, засега ви благодаря.

Известната фраза “gracias vieja” беше моето вдъхновение толкова дълго и ме съпътстваше в толкова победи! Благодаря на всички за съобщенията и любовта! Голяма прегръдка, бях много щастлив да направя този спорт мои живот и професия.“