in

Най-добрият отбор в Европа не е нито “Сити”, нито “Барса”

Източник: Marca
“Манчестър Сити” громи наред във Висшата лига, брато. Същото прави и “Барселона” в Ла Лига, а общото между двата тима е, че имат огромен аванс пред своите преследвачи във вътрешните им първенства. Но изненадващо най-добрият отбор в Европа не се подвизава нито на “Итихад”, нито на “Камп Ноу”, а на стадион “Досан Арена”. Затрудни ли се вече?

Точно така, “Виктория” (Пилзен) е №1 към днешна дата, а тимът на Павел Върба има 15 победи от 16 мача. Авансът на чехите пред конкурентите е 14 точки, показва статистиката на вестник “Марка”. Единственият мач, който бившият съперник на “Лудогорец” в Европа не спечели, бе този срещу “Теплице”, завършил 0:0.

“Виктория” печели средно по 2,875 точки на мач в шампионата, което е по-добър показател от този на лидерите в големите първенства “Барселона”, ПСЖ, “Наполи” и “Байерн” (Мюнхен). Единствено лидерът във Висшата лига “Манчестър Сити” може да се мери с тима Пилзен – със също 2,81 спечелени точки средно на мач.

За капак чешкият тим ще играе и на 1/16-финал в Лига Европа, след като спечели своята група в компанията на “Стяуа”, “Лугано” и “Апоел” (Беер Шева).

Кефи ли те?

Затвор за мъж, който се ожени за дъщеря си преди да се разведе с жена си

Ван Дам, Тайсън и Кристоф Ламбер в носталгичния екшън “Кикбоксьор: Възмездие”