in ,

Пеевски, Бареков и други, които трябваше да държат реч след Туск, Бойко и президента

“Отечество любезно, как хубаво си ти!Как чудно се синее небето ти безкрайно! Как твоите картини меняват се омайно!При всеки поглед нови, по-нови красоти…”

Така председателят на Европейския съвет Доналд Туск започна своята реч на български език снощи, когато бе официалното откриване на европредседателството ни, брато. Туск бе над всички не само защото се беше подготвил да ни поздрави на майчиния ни език, но и защото каза супер силни неща. Преди него говориха премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев и няколко други. Големите липсващи обаче бяха точно 5! Ето кой още трябваше да държи реч вчера в Народния театър “Иван Вазов”, за да го види цяла Европа и да се представим още по-добре…

Бареков

На първо място слагаме Баречето, което подведе цял народ, че ще свърши някаква работа в Европейския парламент и ще дарява половината си заплата като евродепутат всеки месец. Юрнаха се да гласуват за него като пореден спасител тогава, адски си падаме по такива. Той е милионер в евро, демек отдавна е влязъл в еврозоната, а и е ерудит от най-висша европейска класа. Надяваме се вече да е научил английски език. Ако не е, може да приказва и на пловдивски, майна! Гаранция знае и сръбски покрай приятелчето му Цецо Василев.

 

Бареков трябваше да дръпне една реч снощи, защото е символ на бизнеса и шоубизнеса по нашите географски ширини. Вкарат му няколко финансови инжекции, направи куха телевизия, самозабрави се и пак народът го награждава с евродепутатско място. Нищо, то е за хубаво! От речта на Бареков щяхме да разберем как я кара с тия тежки екскурзии, дето си прави по цял свят. Глобалист човек, жив дявол.

Пеевски

Тежката артилерия на медийното пространство. Тежката артилерия на бизнеса. Един успял мъж и любящ син. Един изключителен човек, без когото нищо нямаше да е същото. #КОЙ не даде думата на Пеевски? Този човек не просто трябваше да говори, когато очите на цяла Европа бяха вперени в България. Този човек трябваше да стане лице на нашето председателство на Съвета на Европейския съюз. Едно време имаше сериозни контакти през ДПС в Турция, която е все така трън в петата на ЕС. После нещо се разпърдяха, но наш Дидо все още знае това-онова. Доказал се е като космополит с контактите си в Дубай, Катар и къде ли още не, а и се появява в огледалото на един министър-председател. Това не е ли магията на успеха?

Стоичков

Няма нищо общо с горните, обаче народният любимец Ицо подсказа в САЩ 94-та, че знае немски с онова прословуто айнцу-цвайнцу-дрън. После научи испански, майчиният му е сливенски, а накрая СЕКРИФИСИ в ЮАР! Путко Мафани да си гледа работата! Камата е полиглот, има остър език, остър ум и ще ги бие с левачката.

 

Стоичков беше подходящ вариант за говорител по време на церемонията по откриването на председателството ни на ЕС, защото го знаят по цял свят. За Лили Павлова кой е чувал? Ние никога няма да я забравим, защото тя вдигна винетките, а Ицо нищо лошо не е направил, освен да е ударил един-два плесника на някого или да им е теглил по една майна.

Божинов

 

Герой! Божинката е обиколил цял свят и не е играл само в Пластик (Старопатица), но има още хляб в него, така че знае ли човек. Като човек, видял много, щеше да пасне идеално на вечерта в Народния театър “Иван Вазов”, когато европейските лидери ни отдаваха чест. Божинов е доказателство, че ние българите можем всичко. Хем да играем в Манчестър Сити, хем да пеем “Трепни”. Вдъхновяващ, проницателен, велик! Божи86 е и природолюбител – обича малки котенца, а с познанията му по сръбски език направо човек може да ахне. Заради сръбската жилка при него, акцентът със Западните Балкани става още по-силен. Ovo je standard!  

Сидеров

“Проклети да сте! Проклети да сте! Проклети да сте!”

Това са думи на Волен Сидеров към българските журналисти. Тези думи носят едно съвсем европейско послание и дълбок смисъл за разсъждаване. Чичо Волен беше изпердашил едно време и ходеше да търси наркотици в НАТФИЗ и разни клекшопове, сега се е стегнал и е позабравил дори за приятелчетата си от Русия. Рублите ли свършиха, на недостъпен ли се прави, нямаме категоричен отговор, обаче е легендарен. Даже вече сме сигурни, че не той, а негов двойник предизвика безредици пред джамията в София. Истинският Волен е солидарен, по-голям европеец от най-големите европейци. Той е пазител на демокрацията и стабилността, пазител вече и на Европа, стожер на европейските ценности и последно убежище на парламентаризма в името на едничка Майка България. 

ВИЖ ОЩЕ:

Кефи ли те?

Фризерът, който прави ледени бучки от алкохол

Затвор за мъж, който се ожени за дъщеря си преди да се разведе с жена си