in ,

Мария Луиза е на 100 години и работи в собствен бар


Мария Луиза не е само булевард в София, брато. Не е и Княгиня и дъщеря на цар Борис III и царица Йоанна. В следващите няколко реда ще те запознаем с една друга горда притежателка на това славно име – Мария Луиза Вирт.

Тя е на 100 години, но това не и пречи да продължава да работи. Дори и с век опит зад гърба си, възрастната жена продължава да върти семейния бар в община Исберг, северна Франция. Заведението датира още от 1932 година, когато нейните родители го създават. А Мария застава зад бара още на 14-годишна възраст и това остава единствената й работа за цял живот.

Кръмчата остава непроменена през последните 50 години, а на прозорците стоят същите дантелени пердета, които нейните родители избират като част от интериора. Мария дори отказва да осъвремени заведението с “екстри” като кафе машина и по-важното – машина за наливна бира. Признава, че причината е почит към родителите й. Заведението дори си няма име.

“Ако имаш добра бира, никой не се интересува от името”, обяснява философски столетничката.

А за своето дълголетие Мария прави шокиращо признание: “Ако пиех, сега нямаше да съм тук. За да остана във форма избягвам всякакви плодове и млечни продукти като кисело мляко. Те влияят на хормоналната система. Предпочитам да пия вода с храната.”

Кефи ли те?

Виж първата в света летяща… вана (ВИДЕО)

Излезе трейлър на филма „Slender Man“ (БРУТАЛНАТА ПСИХАРИЯ)