in , ,

Луксозна биография на Васил Левски и още шест книги перфектни за подарък

Обичаме книгите и още повече да подаряваме или да ни подаряват книги, брато. Това е и главната причина от време на време да ти споделяме някои наши предложения за четива, които са перфектни за подарък. Просто да те измъкнем от неловка ситуация, в която да си бъркаш в нослето и да се чудиш какво да вземеш на близък приятел. Даваме ти цели седем предложения, които са доста разнообразни.

„Левски: Другото име на свободата“

от проф. Пламен Павлов

Една от най-продавани книги у нас в края на миналата година, брато. Тя е поднесена като четиво, защото е опит за биография на Васил Левски. В луксозното издание се разглеждат историческите събития, многобройните дейности, които Левски и неговите поддръжници и братя по кауза са развивали, но и проникновено и с обич е изобразена личността му, човешкия му облик. Включени са описания от негови съратници като Никола Обретенов, детайли относно личния му преход и несгодите, срещите му с Христо Ботев и много други велики личности, проследява пътя му от дякон до революционер.

„Imaginarium. Светът на диска на Тери Пратчет“

от Пол Кидби

Уникално издание, което е посветено на Тери Пратчет. В него Пол Кидби е избрал да изобрази някои от любимите си произведения, създадени по време на съвместната работа с Пратчет, в които са включени както ранни рисунки на Ринсуинд, така и голям брой картини от серията Масиви от Света на диска, изобразяваща над 70 героя.

„Здравословно според Слабаков“

от Андрей Слабаков

Изтрещяла книга за готвене, в която има осемдесет и шест рецепти. Те са разделени според четирите сезона и са съобразени с традиционните български продукти и начин на живот. Книгата включва и два бонус раздела – любимите рецепти на автора и рецепти с дивеч. Разкриваме ти, че Слабаков разкрива как можеш да сготвиш алигатор. Чисто луд!

„Пеп Гуардиола. Да спечелиш по различен начин“

от Гилем Балаге

Най-актуалният треньор в момента, брато. Тази биография е повече от история за менажирането на три големи футболни гранда – „Барселона“, „Байерн“ (Мюнхен) и „Манчестър Сити“ и е базирана на разказа на футболисти, на директори на футболни клубове, на колеги и на конкуренти, както и на откровената изповед на самия Пеп Гуардиола – как се играе тази красива игра и как се печели по различен начин.

„Хладнокръвие и скорост“

от Денис Бергкамп

Автобиографията на легендарния холандец, който се е учил от легендата Йохан Кройф. Името на Бергкамп е символ на елегантност от друго измерение. Превръща се в легенда не само на холандския футбол, но и на клубните „Аякс“ и „Арсенал“. Това е книга, която ще вдъхнови феновете на футбола навсякъде по света, независимо кой клуб подкрепят, брато.

„Укротяването на звяра“

от Рори Холоуей

Книгата, която съдържа неразказаната история за Майк Тайсън, брато. В продължение на петнадесeт години Рори Холоуей е най-приближеният човек на Тайсън. В своята книга Холоуей споделя съкровени моменти от периода прекаран в непосредствена близост до шампиона. От ежедневните трудности, които е срещал с тежкия характер на Майк до множеството от хора, чиято единствена цел е била възползване от финансите на Тайсън.

п.п. В книжарниците на Booktrading е с намаление от 50%.

„Пабло Ескобар: Моят баща“

от Хуан Пабло Ескобар

Мислехме, че всичко е разказано за Пабло Ескобар – един от най-големите престъпници в Латинска Америка, но тиражираните версии до момента, винаги са били разказвани от хора извън семейството и никога от човек, който е бил част от него. Повече от двадесет години след смъртта на боса на картела Меделин, Хуан Пабло Ескобар – неговият син, предприема едно пътуване назад във времето, решавайки да разкрие на света образа на баща си, такъв какъвто той самият го познава.

Кефи ли те?

Когато дадеш на непознат да те снима (СНИМКИ)

Майк Тайсън открива ранчо със 160 декара марихуана